Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Ponta: Reducerea TVA, prevăzută în Codul fiscal să intre în vigoare la 1 ianuarie, ar putea fi adoptată mai repede


Reducerea TVA, prevăzută în Codul fiscal să intre în vigoare la 1 ianuarie, ar putea fi adoptată mai repede, a declarat luni premierul Victor Ponta, președintele PSD. „I-am anunțat (n.r. pe membrii BPN ai PSD) asupra rezultatelor bugetare pe primul semestru, care ne permit ca una din măsurile prevăzute în Codul fiscal să intre în vigoare la 1 ianuarie să poată fi adoptată mai repede și mă refer la reducerea TVA. Vom avea toate cifrele săptămâna viitoare și împreună cu noul ministru, dl Teodorovici, vom prezenta Guvernului și coaliției soluțiile pe care la putem adopta referitoare la reducerea TVA”, a spus premierul la finalul reuniunii BPN al PSD.
El a adăugat că a mai discutat cu colegii din conducerea PSD despre cel mai important proiect pe care guvernul l-a finalizat — Codul fiscal și de procedură fiscală. „Au ajuns la Senat și am discutat cu colegii din conducerea Senatului faptul că va intra în discuția comisiilor și la plen. Probabil până la sfârșitul lunii aprilie va fi adoptat de Senat, astfel încât în mai și iunie să poată fi dezbătut și aprobat de Camera Deputaților”, a arătat Ponta.
Premierul a reamintit că în cea de-a doua parte a anului, principalul proiect la care Guvernul va lucra, și apoi Parlamentul, se referă la regândirea legii salarizării, în așa fel încât să poată exista un sistem public mult mai performant decât cel actual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?