Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Află cât a plouat sâmbătă și duminică în Vrancea și apele căror râuri au crescut


Cantități însemnate de precipitații au căzut, la sfârșitul săptămânii trecute, pe raza întregului județ, situație ce a făcut ca nivelurile râurilor să crească. De sâmbătă dimineață, de la ora 7.00, și până duminică dimineață, la aceeași oră, cel mai mult a plouat la Mircești, cantitățile de precipitații fiind de 33,5 litri pe metru pătrat. Purtătorul de cuvânt al Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Vrancea, Sergiu Mihăilă, ne-a precizat că în intervalul menționat, la Adjudu Vechi cantitatea de precipitații a fost de 25,5 litri pe metru pătrat, iar nivelul râului Siret era, ieri dimineață, de 42 centimetri, înregistrându-se o scădere cu 3 centimetri față de sâmbătă dimineață. 
    La stația hidrometrică Lungoci cantitatea de precipitații căzută a fost de 18,2 litri pe metru pătrat, iar nivelul apei pe râul Siret de 196 centimetri, cu o creștere de 44 centimetri. La Ciuruc, cantitatea de precipitații a fost de 26,6 litri pe metru pătrat, iar nivelul apei pe râul Șușița a ajuns la 168 centimetri – plus 42. La Lepșa cantitatea de precipitații a fost de 14,4 litri pe metru pătrat, iar nivelul apei pe râul Putna a ajuns la 154 centimetri, cu o creștere de 14 centimetri.
    La stația Colacu cantitatea de precipitații a fost de 31,3 litri pe metru pătrat, iar nivelul Putnei de 205 centimetri, cu o creștere de 35 centimetri. La Boțârlău s-au înregistrat 28,1 litri pe metru pătrat, cu o cotă pe râul Putna de 290 centimetri, aici creșterea fiind considerabilă, respectiv de 131 centimetri. La Reghiu, cantitatea de precipitații a fost de 18,2 litri pe metru pătrat, iar nivelul apei pe râul Milcov a ajuns la 120 centimetri, cu o creștere de 20 centimetri. La Golești cantitatea de precipitații înregistrată în 12 ore a fost de 25,9 litri pe metru pătrat, în timp ce cota pe râul Milcov a fost de 264 centimetri, cu o creștere de 88 centimetri.
    La Groapa Tufei s-au înregistrat 18,2 litri pe metru pătrat, iar cota pe Râmna a ajuns la 45 centimetri, plus 25 centimetri față de sâmbătă dimineață la ora 7.00. La Jiliște s-au înregistrat 24,9 litri pe metru pătrat, în timp ce cota pe Râmna a ajuns duminică dimineață la 233 centimetri, cu o creștere de 25 centimetri.
    La stația Tulburea s-a înregistrat o cantitate de 15,8 litri pe metru pătrat, în timp ce nivelul râului Râmnicu Sărat a ajuns la 140 centimetri, cu o creștere de 6 centimetri față de sâmbătă dimineață. Și la stația Tătaru a plouat destul de mult, 30,5 litri pe metru pătrat. Apele Râmnicului au crescut considerabil ajungând ieri dimineață la 342 centimetri, cu o creștere de 275 centimetri, după cum ne-a spus Sergiu Mihăilă. Cu toate acestea, în urma evaluării făcute ieri dimineață, la ora 7.00, pe niciun râu nu s-au atins cotele de atenție. „Pe niciun curs de apă nu s-a atins cota de atenție, cea mai mare creștere înregistrându-se pe Râmnicu Sărat, la Tătaru”, ne-a declarat Sergiu Mihăilă de la SGA Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?