Ediția: Joi 13 iunie 2024. Nr. 6648
Ediția: Joi 13 iunie 2024. Nr. 6648

Puțină ciocolată neagră – benefică pentru sănătate, nu și pentru siluetă, susțin nutriţioniștii


Consumul unui baton mic de ciocolată neagră este benefic pentru vasele de sânge și reduce riscul bolilor cardiovasculare și al accidentului vascular cerebral, după cum reiese dintr-un studiu realizat de Institutul German de Nutriție Umană (DIFE). Însă persoanele care sunt preocupate de siluetă trebuie să aibă grijă în ceea ce privește acest produs care, consumat în cantități mai mari, este la fel de nesănătos și poate duce la îngrășare la fel ca ciocolata cu lapte.
    Deși pare un compromis rezonabil pentru persoanele preocupate de siluetă să consume puțină ciocolată neagră în loc de ciocolată cu lapte despre care se crede că predispune la îngrășare, nu este deloc așa, avertizează Helga Strube de la Societatea Nutriției din Germania (DGE), scrie agenția DPA.
Conținutul ridicat de cacao al ciocolatei negre înseamnă că aceasta conține mai mult unt de cacao decât ciocolata cu lapte obișnuită, însă are mai puțin zahăr. Aceasta face să nu existe niciun avantaj în privința siluetei și a conștiinței vinovăției că mâncând ciocolată neagră ne facem iluzia că nu ne îngrășăm.
    Per total, într-un baton de ciocolată neagră sunt ușor mai multe calorii decât în alte feluri de ciocolată, deoarece untul de cacao are mai multă valoare energetică pe unitatea de greutate corporală decât zahărul. Dar în timp ce calculele în ceea ce privește slăbitul pot fi greșite, ciocolata neagră rămâne cea mai sănătoasă alegere pentru iubitorii de ciocolată în general, deoarece are un conținut mai mare de fitochimicale numite flavonoide, care se găsesc de asemenea în fructe și legume cum sunt merele, strugurii sau varza roșie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?