Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Parteneriat public-privat pentru ocuparea forței de muncă


Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea este beneficiara proiectului „Parteneriat public-privat pentru ocuparea forței de muncă” implementat de AJOFM Tulcea. Obiectivul general al proiectului l-a constituit îmbunătățirea și diversificarea tipurilor de servicii furnizate clienților Serviciilor Publice de Ocupare, prin crearea unei rețele de parteneri specializați în oferirea de servicii pe piața muncii, din sectorul public și privat.
Prin activitățile proiectului a fost realizat, printre altele, un portal al furnizorilor de servicii de ocupare și formare profesională privați și publici, accesibil la adresa www.ajofmtulcea.ro. „Crearea portalului a presupus proiectarea unui sistem informatic integrat, realizarea și punerea în funcțiune a acestuia ca instrument de furnizare a informațiilor privind serviciile de ocupare și formare profesională atât de către SPO partenere cât și de organizațiile private din zece județe. Sistemul găzduit pe serverul furnizorului de internet achiziționat prin proiect este accesibil online prin intermediul unei pagini web dedicate și oferă serviciile integrate grupului țintă și clienților SPO atât direct, cât și prin intermediul echipei de implementare a proiecului, a partenerilor și a AJOFM-urilor din toate județele partenere. Sistemul conține baze de date cu servicii specializate de ocupare și servicii de formare profesională, accesibile online, liber sau sub control. Sistemul este accesibil de pe mai multe tipuri de conturi de acces diferite, după cum urmează: conturi de acces individuale pentru membrii echipei de management a proiectului, conturi de acces pentru experți din SPO din fiecare județ desemnați în cadrul proiectului, conturi de acces pentru clienți, conturi pentru furnizorii de servicii, conturi individuale pentru clienți. Furnizorii specializați de servicii de ocupare/ formare/ consiliere interesați sunt invitați să se înscrie pe acest portal”, se detaliază în comunicatul de presă trimis redacției noastre.     
    Proiectul a fost cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013, în cadrul Axei prioritare 4 „Modernizarea Serviciului Public de Ocupare”, Domeniul major de interventie 4.1. Întărirea capacității SPO pentru furnizarea serviciilor de ocupare a POSDRU/111/4.1./S/ 91810.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?