Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Fiscul anulează codul TVA la firmele fără activitate economică


Firmele care nu desfășoară activitate economică și cărora li s-a anulat codul de înregistrare în scopuri de TVA trebuie să depună declarații la Fisc și să declare livrările de bunuri sau prestările de servicii efectuate. Reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Vrancea au anunțat că au fost realizate modificări la legislația referitoare la activitarea firmelor cărora le-a fost anulat codul de TVA pentru că „nu au justificat intenția și capacitatea de a desfășura activitate economică”.
Este vorba despre formularul 311- „Declarație privind taxa pe valoarea adăugată colectată, datorată de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată a fost anulat”. Finanțiștii precizează că acest formular a fost modificat, iar legislația fiscală stabilește că agenții economici „cărora li s-a anulat codul de TVA pentru că nu au justificat intenția și capacitatea de a desfășura activitate economică și care efectuează, după anularea înregistrării în scopuri de TVA, livrări de bunuri/ prestări de servicii și sau achiziții de bunuri și/ sau de servicii trebuie să plătească taxa și să depună o declarație privind taxa colectată până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a intervenit exigibilitatea taxei pentru livrări de bunuri/ prestări de servicii efectuate și/ sau pentru achiziții de bunuri și/ ori servicii pentru care sunt persoane obligate la plata taxei, a căror exigibilitate de taxa intervine în perioada în care persoana impozabilă nu are un cod valabil de TVA”.
„Persoanele impozabile care au aplicat sistemul TVA la încasare și al căror cod de înregistrare în scopuri de TVA a fost anulat, din oficiu, pentru că nu au justificat intenția și capacitatea de a desfășura activitate economică, trebuie să declare livrările de bunuri/ prestările de servicii efectuate înaintea anularii înregistrării în scopuri de TVA, a căror exigibilitate intervine, potrivit sistemului TVA la încasare prevăzut de art. 134^2 alin. (3) – (8) din Codul fiscal, în perioada în care persoanele impozabile nu au un cod valabil de TVA”, se arată într-o informare a AJFP Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?