Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Inspectorii sanitari vor să afle cine este vinovat de apariția bacteriei clostridium difficile la Spitalul Județean


Inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea vor efectua, astăzi, un control la Spitalul Județean de Urgență Focșani, pentru a vedea ce măsuri a luat unitatea după apariția bacteriei clostridium difficile. Șeful Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul DSP, medicul Vasile Costin, a precizat că astăzi se vor face verificări pentru a se stabili cine se face vinovat de infectarea celor 6 pacienți cu bacteria clostridium difficile. Persoana care va fi găsit vinovată va fi sancționată. De asemenea, reprezentanții DSP au mai precizat că Spitalul Județean are obligația de a face teste tuturor cadrelor medicale care prezintă simptomatologie specifică clostridium difficile sau au intrat în contact cu persoanele infectate.
Reamintim că șase pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență Focșani au contractat, în lunile ianuarie și februarie, o bacterie periculoasă, care netratată poate provoca decesul. Este vorba de bacteria Clostridium difficile, care este prezentă la nivelul intestinului subțire, acțiunea ei nocivă fiind declanșată de consumul abuziv de antibiotice. Confirmarea prezenței acestei bacterii la mai mulți pacienți din Spitalul Județean s-a lăsat cu un control al epidemiologilor din cadrul DSP Vrancea.
De altfel, în primul caz de clostridium difficile confirmat a fost vorba de un pacient care între timp a și decedat. Din cauza apariției cazurilor de infecție cu clostridium difficile, conducerea Spitalului Județean a dispus închiderea temporară a Compartimentul de Urologie, pentru a se efectua lucrări de igienizare, iar pacienții cu afecțiuni urologice au fost mutați în două saloane din Secția de Chirurgie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?