Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Lăsat în libertate de magistrații vrânceni, arestat preventiv de cei gălățeni


Magistrații Curții de Apel Galați au admis contestația procurorilor vrânceni împotriva soluției magistraților Tribunalului Vrancea, care au respins propunerea de arestare a unui bărbat acuzat de tentativă la omor. Astfel, vineri, magistrații gălățeni au dispus arestarea preventivă a lui Ovidiu Voicu, pentru 30 de zile. „Admite contestația formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. Desființează în parte încheierea de ședință din data de 03.03.2015, pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți în dosarul nr. 400/121/2015 al Tribunalului Vrancea și, în rejudecare: Înlătură din încheierea contestată dispoziția referitoare la respingerea propunerii de arestare preventivă a inculpatului Voicu Ovidiu. Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. (…) dispune arestarea preventivă a inculpatului Voicu Ovidiu, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor (…) pe o durată de 30 de zile, cu începere de la data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Voicu Ovidiu. (…). Definitivă. Cercetată și pronunțată în cameră de consiliu, azi, 13.03.2015”, se arată în soluția instanței. 
    Reamintim că la începutul acestei luni, un bărbat de 40 de ani, din Mărășești, a fost reținut și în aceeași zi a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. Instanța a respins propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, iar decizia a fost contestată. Tentativa la omor a fost comisă pe 17 ianuarie, dar bărbatul a fost „săltat” ceva mai târziu, când s-a primit raportul medico-legal. Potrivit anchetatorilor, Ovidiu Voicu s-a întâlnit cu victima în jurul orei 7.30. A lovit-o cu pumnul, iar după ce aceasta a căzut, i-a mai aplicat două lovituri, în cap, cu o coadă de topor. Victima a ajuns inițial la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, după care a fost trimisă la Spitalul din Galați pentru investigații medicale suplimentare și îngrijiri de specialitate.
    Inculpatul s-a răzbunat pe victimă pe motiv că aceasta s-ar fi certat cu soția sa, aspect care l-a deranjat pe inculpat și a reacționat. În timpul cercetărilor, Ovidiu Voicu, care este cunoscut în localitate ca fiind o persoană violentă, ar fi încercat să scape de răspundere, dând vina pe fiul său, dar nu i-a mers. Inițial, s-au făcut cercetări pentru loviri sau alte violențe, încadrarea juridică fiind schimbată ulterior, în tentativă de omor. Potrivit unor surse, bărbatul mai are o condamnare cu suspendare pentru furt, iar fapta pentru care a fost reținut a fost comisă în perioada termenului de încercare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?