Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Tânărul care tâlhărea copii rămâne în arest


Ion Florin Damian, tânărul de 20 de ani, din Odobești, care a tâlhărit trei adolescenți, fiind arestat preventiv pentru asta, rămâne după gratii. Ieri, magistrații Tribunalului Vrancea au respins contestația formulată de acesta împotriva măsurii arestării preventive, dispusă de magistrații Judecătoriei Focșani. „Respinge, ca neîntemeiată, contestația formulată de contestatorul-inculpat Damian Ion Florin împotriva încheierii din 03.03.2015 pronunțată de Judecătoria Focșani, prin care s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 zile. (…) Definitivă. Pronunțată în ședința din camera de consiliu, azi 05.03.2015„, se arată în soluția instanței.
    El a fost arestat preventiv marți, după ce luni a fost reținut de polițiștii Biroului de Investigații Criminale de la Poliția municipiului Focșani. A ajuns în arest pentru că a înspăimântat trei adolescenți, fluturându-le un cuțit prin fața ochilor. Prima faptă a comis-o miercurea trecută, pe strada Unirea Principatelor din municipiu. El a abordat un adolescent de 16 ani, pe care l-a lovit, apoi i-a luat telefonul mobil. Fapta a fost sesizată la poliție la scurt timp după ce a fost comisă. În ziua următoare a acționat din nou. De această dată și-a întâlnit victima, un tânăr de 18 ani, în cartierul Bahne. Inițial i-a propus un schimb de telefoane, iar în momentul în care a fost refuzat, a scos un cuțit și a trecut la amenințări, moment în care a primit ce și-a dorit, respectiv telefonul mobil al victimei. Vinerea trecută, Ion Florin Damian și-a întâlnit cea de-a treia victimă, un băiat de 17 ani, pe Bulevardul Independenței. Era în jurul orei 20.00 când adolescentul a fost abordat de tânărul de 20 de ani, care i-a cerut să facă schimb de telefoane. Neinteresată de propunere, victima l-a refuzat. Ca și cu o seară înainte, a scos cuțitul, cu care l-a speriat pe adolescent, apoi i-a luat telefonul.
Înainte de a fi reținut, polițiștii au făcut o percheziție la locuința socială a lui Damian și au găsit telefoanele furate, pe care le-au înapoiat victimelor. „La data de 2 martie a.c., polițiștii focșăneni l-au reținut pe D. Ion Florin, de 20 ani, din orașul Odobești, iar în urma documentării activității infracționale au stabilit faptul că în perioada 25-27 februarie 2015, pe raza municipiului Focșani a săvârșit 2 infracțiuni de tâlhărie. Acesta acosta victimele, le propunea un schimb de telefoane mobile și deoarece acestea refuzau, erau amenințate și ulterior deposedate de aparatele mobile. Totodată, polițiștii au mai stabilit faptul că în aceeasi perioadă, tânărul a mai sustras un telefon mobil, folosind același mod de operare, valoarea prejudiciului cauzat fiind de 500 de lei. Valoarea prejudiciului total cauzat a fost de 2.000 lei, iar în urma percheziției la domiciliul lui D. Ion Florin, bunurile sesizate ca sustrase au fost recuperate și urmează a fi predate părților vătămate„, au transmis polițiștii. La audieri, Ion Florin a recunoscut faptele comise.
De altfel, el nu este la prima abatere. A mai fost cercetat pentru furturi și tâlhării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?