Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

GALERIE FOTO: Militarii au serbat „Ziua Mărțișorului“ în Piața Unirii


Militarii Batalionului 280 Infanterie Mecanizată „Căpitan Valter Mărăcineanu” au organizat ieri, în Piața Unirii din Focșani, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înființare, un exercițiu demonstrativ de instrucție de front DRILL TEAM, însoțit de un concert de fanfară. La eveniment au luat parte numeroși focșăneni. „Pe data de 1 martie, în vechime, mărtișorul se oferea înainte de răsăritul soarelui, atât fetelor cât și băieților. Șnurul era lucrat din două fire de lână răsucite, colorate în alb și roșu sau alb și negru, reprezentând unitatea contrariilor: iarnă-vară, moarte-viață, frig-cald, sterilitate-fertilitate, întuneric-lumină. Și pentru că, începutul primăverii este o ocazie prin care dorobanții batalionului au ocazia de a-și manifesta respectul față de doamne și domnișoare, în cadrul aceleiași activități, organizate în centrul orașului Focșani, între orele 10:30 și 12:00, tinerii sublocotenenți ai Batalionului 280 Infanterie Mecanizată, au oferit flori doamnelor și domnișoarelor cu ocazia «Zilei Mărțișorului». Militarii batalionului urează tuturor doamnelor și domnișoarelor fericire, sănătate și multe împliniri cu prilejul Zilei Mărțișorului!”, se arată într-o informare a Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată.
    De asemenea, vineri, militarii care s-au remarcat în timpul acțiunilor desfășurate au fost recompensați de conducerea Batalionului cu certificate de apreciere, dar și însemne și simboluri aniversare. „Rezultatele meritorii obținute de către militarii batalionului atât pe timpul exercițiilor cât și în misiunile executate în teatrele de operații internaționale sunt consecința unei pregătiri asidue și continue. Åži cum orice moment aniversar este și un prilej al bilanțului, astăzi (vineri-n.r.), în ceas de sărbătoare, comandantul Batalionului 280 Infanterie Mecanizată «Căpitan Valter Mărăcineanu», domnul locotenent colonel Cristinel Colibaba, a dorit să îi recompenseze pe cei mai merituoși dintre «dorobanți». În cadrul ceremoniei militare, domnul locotenent colonel Cristinel Colibaba a acordat militarilor batalionului însemne și simboluri heraldice aniversare și certificate de apreciere pentru rezultate meritorii în activitatea profesională, etica și devotamentul manifestat în toate activitățile. Totodată, în cadrul aceleiași activități au fost premiate subunitățile batalionului în urma desfășurării ediției a III-a a Cupei «Valter Mărăcineanu» la fotbal”, se arată în același comunicat.
    Activitățile prilejuite de aniversarea a 20 de ani de la înființarea Batalionului 280 Infanterie Mecanizată „Căpitan Valter Mărăcineanu” se vor încheia astăzi, cu un ceremonial militar și religios.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?