Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Olimpiada națională pentru elevii cu deficiențe de auz va avea loc la Focșani


Concursul național pentru elevii cu deficiențe de auz va fi găzduit anul acesta de Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” din Focșani. Olimpiada va avea loc în perioada 6-8 aprilie și va fi un exercițiu de toleranță, de acceptare a diversității ca formă normală.
    Participanții vor fi elevi cu deficiențe de auz din toată țara, din clasele a VII-a și a VIII-a, iar probele de concurs le vor susține la limba română, matematică, tehnologia informației și educație vizuală. „Este o onoare pentru județul Vrancea să găzduiască această olimpiadă. În același timp, este și o responsabilitate pentru a demonstra celor din comunitatea locală că a fi altfel nu este un defect, ci un alt mod de a trăi. Ne dorim ca acest eveniment să fie o provocare la acceptarea diversității și să construim împreună o societate fără barieră pentru persoanele cu dizabilități”, a spus Aurora Lefter, inspector școlar pentru învățământul special.
    Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” din Focșani este etalon la nivel național, fiind dotat la standarde europene. Este o școală cu tradiție, care a sărbătorit 150 de ani de atestare documentară în anul 2014, fiind înființată de Elena Cuza, soția domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Unitatea de învățământ asigură suport educațional nu doar pentru elevii cu deficiențe de auz, ci și pentru copii cu autism, sindromul Down și deficiențe de intelect. De menționat este faptul că școala dispune de spații generoase, cabinete logopedice și kinetoterapie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?