Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

GALERIE FOTO: Pompierii din Focșani și Vidra și-au testat viteza de reacție


Pentru verificarea modului de intervenție în situații de urgență, pompierii militari din cadrul ISU Vrancea desfășoară periodic exerciții în teren. Astfel, ieri, pompierii de la Stația de Pompieri Vidra au executat un exercițiu la restaurantul societății Tresor SRL din Lepșa, tema acestuia fiind „Stingerea incendiilor la obiective din domeniul turismului”. De menționat este faptul că restaurantul în cauză a ars în urmă cu câțiva ani.
Pentru simularea cât mai apropiată de o posibilă situație reală, un angajat al hotelului a apelat numărul unic de urgență 112 și a anunțat izbucnirea incendiului la  nivelul centralei termice, dar și în una dintre încăperile cu destinația cazare. Imediat, comandantul Stației de Pompieri Vidra a concentrat la fața locului 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. „Situațiile tactice simulate au presupus că, din cauza suprasolicitării centralei termice, a izbucnit un incendiu la nivelul acesteia, cu posibilități de propagare la întregul imobil, iar la una din camerele aflate la etajul I, din cauza neglijenței unui fumător, care a adormit cu țigara aprinsă, bunurile din încăpere au luat foc, iar el a suferit arsuri. Astfel, s-a acționat pentru localizarea și lichidarea incendiilor, iar personalul SMURD a preluat victima și i-a acordat îngrijiri medicale specifice”, a transmis căpitan Cristina Duță, ofițerul de presă al ISU Vrancea.
    De asemenea, Detașamentul de Pompieri Focșani a desfășurat, luni, un exercițiu cu forțe și mijloace în teren pentru gestionarea unui incendiu izbucnit la Roșca Conf SRL din municipiu. Tema acestui exercițiu a fost „Stingerea unui incendiu în industria ușoară” și a inclus patru situații tactice. Conform scenariului, din cauza unui scurtcircuit electric la cablul de alimentare a unei prese speciale aflate în depozitul de produse finite, are loc un incendiu cu posibilități de propagare la spațiile învecinate. Personalul supraveghetor observă incendiul, intervine cu mijloacele de primă intervenție pentru localizarea acestuia și evacuează persoanele din interior, concomitent cu anunțarea evenimentului prin numărul unic de urgență 112. 
    De asemenea, din cauza unui aparat de încălzit electric uitat în funcțiune la alarmarea obiectivului, are loc un început de incendiu la depozitul de materii prime. Pe timpul evacuării personalului din zona incendiată, un muncitor a intrat în panică și s-a refugiat în hala nr. 2, acesta nefiind găsit la apelul făcut de seful de secție. Din cauza manipulării necorespunzătoare a unor bidoane cu produse toxice de curățare a țesăturilor, are loc o deversare urmată de o intoxicare ușoară a doi muncitori în magazia de produse speciale chimice. În urma săpăturilor efectuate pentru construcția unor corpuri noi de clădire pe latura de N a obiectivului, s-au descoperit elemente de muniție îngropate în sol existând pericolul producerii unor explozii.
    „Pentru rezolvarea situațiilor tactice, s-au deplasat la fața locului 7 autospeciale din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, dintre care 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială pentru lucrul la înălțime, 1 autospecială pentru descarcerare, 1 ambulanță SMURD, 1 autospecială pirotehnică, un echipaj CBRN și echipajul canin. Echipajele de intervenție profesioniste au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiilor, salvarea victimelor și acordarea asistenței medicale de urgență, descoperirea, identificarea și paza elementelor de muniție nefuncționale sau neexplodate, limitarea și înlăturarea avariilor la rețelele de gospodărie comunală și decontaminarea personalului, terenului, clădirilor și tehnicii”, a adăugat căpitan Duță.
    Astfel de exerciții sunt organizate la nivelul tuturor subunităților de intervenție din cadrul ISU Vrancea, în special pentru informarea personalului de locul de muncă privind modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență, pregătirea efectivelor și personalului pentru cunoașterea modului de comportare pe timpul operațiunilor de intervenție în situația creată conform temei tactice și verificarea modului de organizare a cooperării între forțele participante. 
    Un alt exercițiu de acest tip se va desfășura miercuri, la Tribunalul Vrancea, cu începere de la ora 18.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?