Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

„Am intrat în noul an chinezesc. Din partea lui șefu’ un cadou și o eșarfă!“


Sâmbăta trecută, ca în fiecare săptămână de altfel, am mers cu familia în Piața Moldovei să facem… shopping de legume, fructe, carne de vită și zarzavaturi. Am lăsat mașina în parcarea de la Electrica (unde în altă parte dacă nu vrei să rămâi fără ea?), chiar vizavi de China Mall. Hai să intru și eu, îmi zic, să văd ce este de vânzare, ar fi pentru prima dată… Și am intrat.
M-a surprins faptul că pe rafturi sunt expuse icoane. Și nu orice fel de icoane, ci din alea creștin-ortodoxe, cu foiță de aur… imitație desigur, sfinți părinți și alte personaje biblice. Pe alte rafturi căni, farfurii, detergenți de vase, Talking Tom, de era să nu mai pot ieși din magazin din cauza dorinței copilului de a-l avea cu orice preț. Am urcat la etajul I, apoi la II să „admirăm” chinezăriile expuse spre vânzare… măcar de-ar fi fost lucruri tradiționale chinezești, vorba unei colege.
După ce mi-am clătit ochii, dăm să ieșin din magazin, când în fața mea se proptește un nene între două vârste, cam mic de statură, cu o pungă cu două pâini într-o mână și o eșarfă în cealaltă. M-am panicat de-a binelea pentru că m-a luat prin surprindere, timp în care soțul s-a postat între mine și domnul respectiv. Nedumirit de spaima noastră, omul s-a scuzat și ne-a oferit în dar pâinea și eșarfa. „Știți, am intrat în noul an chinezesc. Din partea lui șefu’ un cadou și o eșarfă!”, ne spune domnul respectiv…
Ne-au revenit inimile la loc… până la urmă chinezii sunt drăguți. Chiar nu mă așteptam să primesc în dar ceva, doar pentru că am intrat în noul an chinezesc! 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?