Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Militarii Batalionului 280 au mers cu daruri la vârstnici din Odobești


Militarii Batalionului 280 Infanterie Mecanizată, din cadrul Brigăzii 282, au mers în vizită, ieri, la persoanele care se află în Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice Odobești. Militarii le-au dus celor 37 de vârstnici produse alimentare, dar și produse de întreținere și igienă, pe care le-au achiziționat cu tichetele de masă pe care le-au obținut în urma donării de sânge.
    Activitatea a făcut parte din șirul celor organizate cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înființarea Batalionului. „Cu ocazia campaniei «Respect celor aflați în nevoie», activitate desfășurată cu prilejul aniversării a 20 de ani de la înființarea Batalionului 280 Infanterie Mecanizată «Căpitan Valter Mărăcineanu», militarii vin din nou în sprijinul semenilor, donând produse alimentare și alte bunuri de întreținere și igienă achiziționate cu tichetele de masă obținute în urma donării de sânge. În această zi deosebită, în prag de ceas aniversar, comandantul batalionului, lt. Col. Cristinel Colibaba, însoțit de camarazii săi, a adus zâmbetul pe fața celor 37 de persoane din cadrul Centrului Rezidențial pentru Persoane Vârstnice, din Odobești! Motivațiile personale ale militarilor care au făcut posibil acest gest umanitar, sunt demne de laudă și în același timp pline de modestie, considerând că este de datoria lor de cetățeni ai țării, îndeplinind încă o dată jurământul depus la îmbrățișarea carierei de militar aflat în slujba țării. Printre cei prezenți la centrul pentru persoane vârstnice din Odobești s-a aflat și doamna maior Năstase Emanuela, care a declarat că trebuie să ținem cont că avem o datorie față de semenii noștri mereu. Am fost și suntem prezenți alături de oameni în multe cazuri,  iar când e vorba de a aduce o rază de bucurie și speranță încercăm să facem tot ce ne stă în putință”, se arată într-o informare a Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată.
    Activitățile ocazionate de aniversarea celor 20 de ani de existență a batalionului vor continua. Mâine, începând cu ora 13.00, la Cercul Militar Focșani va fi organizat un simpozion cu tema „Portret de erou Căpitan Valter Mărăcineanu”, în cooperare cu Muzeul de Istorie Vrancea, iar pe 26 februarie, între orele 10.00-13.00, se va organiza Ziua Porților Deschise, în cazarma de dispunere a Batalionului 280 Infanterie Mecanizată „Căpitan Valter Mărăcineanu”, din Bulevardul București nr.5 (intrarea de la statuia eroilor Regimentul 10 Dorobanți „Putna”), cu prezentare de tehnică și armament, o expoziție de ținute militare din perioada 1877-1989, o expoziție de fotografie și un exercițiu de instrucție de front Drill-Team.
    Pe 1 martie, de la ora 12.00, în Piața Unirii din municipiul Focșani va fi un concert al Muzicii Militare a garnizoanei și prezentarea unui exercițiu de instrucție de front, iar pe 2 martie, începând cu ora 10.45, va fi o ceremonie militară și religioasă, ocazie cu care va fi dezvelită și o placă omagială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?