Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Clădirea de birouri de la Teatru revine la aprobarea consilierilor locali


Consilierii locali focșăneni trebuie să decidă, joi, asupra investițiilor imobiliare pe care le-au respins la sfârșitul anului trecut. Dispoziția de convocare a ședinței ordinare de joi arată că sunt supuse votului consilierilor două proiecte de hotărâri în urma cărora ar urma să fie construite o clădire de birouri pe spațiul verde din spatele Cofetăriei Teatru și un bloc de locuințe pe strada Mare a Unirii, nr. 40A. Cele două proiecte au fost discutate și în luna decembrie însă au fost respinse de consilierii care nu și-au asumat aprobarea proiectelor imobiliare. Rămâne de văzut care va fi atitudinea adoptată de consilieri la discutarea acestor proiecte de hotărâri.     Monitorul de Vrancea a arătat că proiectele acestor clădir ar contrazice chiar principiile din Strategia de Dezvoltare Durabilă a Focșaniului. Aceasta atrage atenția asupra numărului limitat de spații verzi, zone de joacă pentru copii și spații de parcare care există la acest moment în Focșani. Astfel, în municipiu, zona spațiilor verzi, de sport, agrement, protecție are o suprafață 100,43 hectare ceea ce reprezintă o suprafață de spațiu verde pe cap de locuitor de aproximativ 10,39 metri pătrați. Tocmai din acest motiv, noua Strategie propune „extinderea sistemului de spații verzi prin obligarea noilor investiții, considerate convențional poluatoare, de a asigura o suprafață de minim 20% de spațiu verde”. Ori în acest context, chiar dacă nu i se poate interzice unui proprietar de teren să ridice o clădire pe proprietatea sa, i se pot impune condiții prin care să fie respectate interesele comunității, interesele celorlalți locuitori ai municipiului Focșani.
    Pe ordinea de zi a ședinței de joi se mai află un proiect de hotărâre privind aprobarea acordării unui sprijin financiar elevului Bran Marius Cătălin de la Colegiul tehnic „V. D. Cotea”, aprobarea prețului local de facturare a energiei termice furnizată populației prin sistem centralizat, în municipiul Focșani. În aceeași ședință se va discuta proiectul de hotărâre privind aprobarea alocării, din bugetul local al municipiului Focșani, a sumei de 50 mii lei pentru organizarea, în perioada 7-10 mai 2015, a Săptămânii Europene a Fraternității dar și aprobarea Regulamentului privind concesionarea terenurilor ce aparțin domeniului privat al municipiului Focșani, transmise în folosință pe durată nedeterminată și fără plată, organizațiilor cooperației de consum și meșteșugărești și asociațiilor meșteșugărești.
    Nu în ultimul rând, consilerii sunt chemați să fie de acord cu neexercitarea dreptului de preemțiune la cumpărarea imobilului monument istoric Casa Macridescu, str. Cuza Vodă nr. 6, aflat în proprietatea lui Sorin Nicolae Plăcintă și Adinei Maria Plăcintă. Un proiect similar a fost discutat la ultima ședință a Consiliului Județean și s-a precizat că legislația românească nu permite, la acest moment, achiziția de clădiri, de către administrațiile publice.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?