Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Traficul rutier, îngreunat de ceață


Traficul rutier se desfășoară cu dificultate, de câteva zile, din cauza ceții dense, care reduce vizibilitatea și sub 50 de metri. Ieri, meteorologii au emis pentru mai multe județe din țară, printre care și Vrancea, o atenționare meteo Cod Galben de ceață, valabilă pe parcursul întregii zile. Metetorologii spun că nu este exclus ca fenomenul să apară și în zilele următoare, mai ales dimineața și seara. 
Prin urmare, polițiștii vrânceni le recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza de deplasare în funcție de starea carosabilului și de vizibilitate, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiții de siguranță. O altă recomandare este aceea de a folosi luminile de întâlnire și, după caz, pe cele de ceață și pe timp de zi, dar și să nu se angajeze în depășiri riscante. În plus, șoferii nu trebuie să staționeze cu mașinile pe carosabil, întrucât sunt greu de observat în condiții de ceață densă, dar și să mărească distanța față de autoturismul care circulă în față.
În altă ordine de idei, două mașini au fost avariate în urma unui eveniment rutier care a avut loc sâmbătă, în jurul orei 13.00, pe DN2 E85, în comuna Golești. Potrivit polițiștilor, Marius Ionuț R., de 41 de ani, din Focșani, în timp ce se deplasa cu o mașină pe raza comunei Golești, ar fi schimbat banda de circulație fără să se asigure, moment în care a intrat în coliziune cu o dubă. În urma impactului, duba s-a făcut praf, după cum ne-au spus martorii. Niciunul dintre șoferi nu a fost rănit, motiv pentru care cei doi au rezolvat problema pe cale amiabilă.
Un eveniment asemănător a avut loc ieri după amiază la Garoafa. Două mașini s-au ciocnit pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum și ceață densă. Nici în acest caz nu au rezultat victime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?