Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Șofer trimis în judecată pentru moartea unei femei, în urma unui accident rutier


Un bărbat de 38 de ani, din Focșani, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru ucidere din culpă. Accidentul pe care l-a provocat Nicușor D. s-a produs în data de 17 decembrie 2013 și s-a soldat inițial cu rănirea a două persoane și avarierea a trei mașini. Ulterior, la aproximativ o lună de la accident, una dintre victime, o femeie, a decedat. În accident a fost implicat și un polițist de la Poliția municipiului Focșani, căruia mașina condusă de bărbatul trimis în judecată i-ar fi tăiat calea, dar după cum reiese din rechizitoriu procurorilor. Polițistul implicat în eveniment nu a fost găsit vinovat de producerea accidentului.
    În rechizitoriu se arată că la data de 17 decembrie 2013, Nicușor D., în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul București din Focșani, la intersecția cu DN 2 E85 (la ieșirea către Golești) nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus de polițist, care circula dinspre Garoafa spre Golești, tăindu-i calea. În acel moment, pentru a evita impactul, omul legii a frânat brusc, moment în care mașina sa a derapat, a pătruns pe contrasens și s-a ciocnit frontal cu un autoturism Dacia, în care se aflau victimele, și care staționa pe banda de preselecție cu intenția de a schimba direcția de mers către Bulevardul București. În urma impactului, autoturismul Dacia a fost proiectat într-o mașină Skoda.
    Persoana decedată, care se afla pe bancheta din dreapta șoferului, a fost rănită și a ajuns la spital, ea fiind internată în Secția Chirurgie. După o vreme, ea a fost externată, dar pentru că nu se simțea bine a revenit la spital. În noaptea de 16 spre 17 ianuarie 2014 ea a decedat. Soțul său a fost și el rănit, având leziuni ce au necesitat 50-55 de zile de îngrijiri medicale.
    În rechizitoriu se arată că s-au făcut mai multe expertize, iar în urma acestora s-a ajuns la concluzia că accidentul putea fi evitat de inculpat, care nu a respectat semnificația indicatorului „Oprire”. La audieri, șoferul trimis în judecată pentru ucidere din culpă a susținut că nu are nicio vină. El a precizat că a respectat semnificația indicatorului, precizând că nu are cunoștiință despre împrejurările în care s-a produs accidentul rutier.
    Soțul femeii decedate se constituie parte civilă în dosar cu suma de 4.000 lei, care reprezintă cheltuielile făcute pentru înhumarea soției, și încă 5.400 lei contravaloarea pagubelor provocate. Și Spitalul Județean de Urgență Focșani se constituie parte civilă cu suma de 14.198 lei.
    La momentul accidentului, polițistul implicat în eveniment ne-a declarat: „veneam dinspre Sima Bayer și un VW de pe Bulevardul București, pe care nu l-am văzut inițial, a pătruns pe europeană. Am zis «Doamne Ajută», că am trecut pe lângă Biserică, și apoi am văzut mașina aici, unde este sigla municipiului. Nu a schițat niciun gest, să oprească sau ceva. Pur și simplu nu a acordat prioritate. A ieșit pe european, iar eu am pus frână ca să nu intru în el, dar m-a furat și am ajuns pe contrasens. Am coborât imediat și am strigat la niște muncitori să ia numărul mașinii. Dacă intram în VW îl făceam praf. Intram frontal în el. Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat”.
    În urma accidentului, șoferul autoturismului Dacia, care avea 77 de ani, a rămas prins între fiarele mașinii. Pentru a fi scos, a fost nevoie de intervenția unui echipaj de la Descarcerare. Pompierii s-au folosit de echipamentele din dotarea autospecialei și au reușit să-l scoată pe bărbat din mașină și să-l predea echipajului de pe ambulanță ajuns la fața locului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?