Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

TOTUL despre Zodia Peștilor (19 februarie – 20 martie)


    Zodia Peștilor, o zodie feminină de apă, închide ciclul zodiacal al celor 12 zodii europene, începând din 19 februarie și încheindu-se pe 20 martie. Guvernată de planetele Neptun și Jupiter, este caracterizată de intuiție, simțul premoniției, sensibilitate, receptivitate, dar și de naivitate. Zodia Peștilor face parte din triunghiul zodiilor de Apă, alături de Rac și Scorpion. Aceste zodii sunt caracterizate de sentimente schimbătoare și puternice. Peștii sunt poate cei mai alunecoși și mai duali. Simbolul care marchează acest semn — cei doi pești înotând în direcții diferite — exprimă foarte bine dualitatea nativilor din Pești.
    O primă categorie de persoane sunt firi liniștite, lineare, fără ascunzișuri cu înclinații native pronunțate spre inerție și stagnare, cu izbucniri determinate doar de situații conjuncturale. Cea de-a doua categorie o reprezintă persoanele impetuoase, imprevizibile, generoase, dar și răzbunătoare. Nativul din Pești aparent liniștit, se frământă intens și continuu în realitate. Sincer și afectuos, e uneori rezervat, iar alteori devine agresiv. Înclinat spre lenevie și confort, va traversa lungi perioade de indolență și de apatie. Puternicul Neptun le-a dat protejaților săi multă intuiție, dar și capacitatea de a manevra sentimentele semenilor săi.
    Peștii găsesc cu multă ușurință un limbaj comun cu oricine, fără să fie nevoiți să recurgă la manuale celebre de știință și artă diplomatică. Semnul lor distinctiv este un zâmbet fermecător, ce parcă iradiază o iubire universală. Persoanele născute sub acest semn nu-și pierd niciodată curajul. Pentru dragostea lor sunt gata să lupte până la ultima suflare, fiind capabili de cele mai îndrăznețe gesturi. Peștii sunt niște supraviețuitori. Și asta pentru că persoanele născute în acest semn sunt foarte flexibile și se adaptează ușor în orice mediu, la orice schimbări.

Piatra mistică — ametistul, perla
Ziua norocoasă — joi
Numerele norocoase — 5 și 9
Culori norocoase — galben, violet, purpuriu
Simțul cel mai dezvoltat — gustul
Alimente benefice — lichide, băuturi și alimente calde, carne de pui și pește, carne din zona pulpelor, cafea, ceaiuri din frunze, sucuri naturale, lămâi și portocale.

    Bărbații născuți în zodia Peștilor sunt ingenioși în munca lor, dar adeseori se hazardează în anumite speculații nesigure și riscante. Latura lor emoțională rămâne uneori în urma celei intelectuale și acest decalaj trebuie recuperat, în scopul evitării unor neplăceri sigure în căsnicie. Foarte idealiști, imaginativi, pot fi lesne răniți și uneori chiar se complac în această postură de permanente victime. Este un visător, însă bărbații din zodia Peștilor sunt înzestrați cu mai multe calități decât defecte.
Ei sunt născuți pentru a iubi, sunt soți model și amanți perfecți. Uneori devin nehotărâți, dar numai din teama de a nu fi respinși. Se pricep de minune să-și organizeze bugetul, în funcție de priorități. Cu simțul lor artistic înnăscut știu cum să facă orice vechitură să arate perfect.
    Femeia din zodia Pești este deschisă față de gândurile și sentimentele celorlalți. Uneori se dovedește chiar ușor influențabilă. Are mult farmec, simțul moderației, umor, simpatie și considerație față de cei din jur, chiar dacă este derutantă uneori, datorită firii sale fluctuante. În general, viața îi rezervă o existență discretă, la care nu ar renunța ușor. Se simte în siguranță când recunoaște și asimilează toată complexitatea unei situații. Plină de imaginație și creativă, odată ce reușește, se dedică unei cauze. Este subtilă, misterioasă, visătoare și sentimentală ca vântul de primăvară. Copiii o iubesc nu doar pentru că îi răsfață, ci și pentru că știe drumul spre mintea și sufletul lor.
    Copilul născut în zodia Peștilor afectuos, intuitiv, creativ și cu o imaginație fără margini va excela în activitățile de muncă și de joacă, ce implică aceste daruri minunate. Mereu împotriva ordinii și a rutinei, va dovedi o imaginație debordantă. Mulți copii Pești au chiar un prieten imaginar, trăind în propria lor lume idilică. Sunt deseori mai concentrați pe instinctele lor decât pe logică și sunt mai interesați de vise decât de viața reală. Copiii Pești își pierd foarte rar cumpătul, preferând să privească întotdeauna lucrurile dintr-o perspectivă favorabilă, punând totul într-o lumină cât mai bună. Imaginația extrem de creativă este cea care sporește experiența de viață a copilului din această zodie. O altă trăsătură tipică de caracter este idealismul.
    Copilul Pești va avea viziuni mărețe în ceea ce privește cum ar trebui să fie viața, viziuni ce vor pieri în lumina realității.

Compatibilitate cu alte zodii

Foarte bună: Rac, Scorpion
Redusă, dificilă: Gemeni, Fecioară, Săgetător
Foarte bună pe plan profesional: Săgetător
Foarte bună pe plan emoțional: Gemeni
Foarte bună pe plan financiar: Berbec
Foarte bună pe plan spiritual: Scorpion, Vărsător
Dificilă, dar interesantă: Fecioara
Nerecomandabilă: Berbec

    Personalități de la noi născute în zodia Pești: M. Eliade, I.L. Caragiale, Ion Iliescu, F. Răduciou. Marian Vanghelie, Teodor Meleșcanu, Ion Caramitru, Horia-Roman Patapievici, Mihai Neșu, Andreea Spătaru, Oana Andoni, Dan Negru, Ion Besoiu, Ernest Maftei, Maria Ploae, Vlad Zamfirescu.
    Personalități de pe tot mapamondul născute în zodia Pești: Enrico Caruso, A. Einstein, V. Hugo, C. Goldoni, G.F. Handel, Fr. Chopin, M. Ravel, Michelangelo, Smokey Robinson, Kurt Cobain, Cindy Crawford, Andrew Shue, Peter Strauss, Robert Altman, Sidney Poitier, Ringo Starr, Elisabeth Taylor, Ursula Andress, Sharon Stone, Rihanna, Bruce Willis, Eva Longoria, Tiziano Ferro, Jennifer Love Hewitt, Alan Rickman, William Baldwin, Drew Barrymore, Kenneth Williams, Kyle MacLachlan, Steve Irwin, Peter Fonda, Steven Jobs, George Harrison, Harry Belafonte, Ron Howard, Jack Davenport, Jon Bon Jovi, David Faustino, Miranda Richardson, Andy Gibb, Eva Mendes, Juliette Binoche, Emmanuel Lewis, Chuck Norris, Liza Minnelli, James Taylor, M. Gorbaciov, Dino Zoff, Boniek, Sepp Maier, George Washington.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?