Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Reţete vechi de 100 de ani Carne de pui în aspic


Cantități: 3 pahare apă, 1 pahar vin alb, 1 ceapă întreagă, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 frunză de dafin, 1 linguriță boabe de piper, 1 lămâie tăiată în bucăți cu coajă cu tot, dar curățită de sâmburi, 1 puiu curățit de oase și tăiat în bucăți, sare necesară.
Cele amintite mai sus afară de carne se pun în cratiță. Cratița se acopere și se lasă să fiarbă. După câteva clocote, se adaugă carnea, se acopere și se fierbe. Când e fiartă se scoate pe farfurie, se toarnă deasupra ei suc de lămâie și se desface de oase. Zeama se strecoară, se pune din nou în cratiță, se adaugă 8 foi de gelatină albă înmuiată în apă rece și stoarsă bine. Se pun 4 albușe de ou bătute spumă tare și se amestecă mereu cu telul cinci minute. Se filtrează.
Jumătate din aspic se pune în formă udată cu apă și se dă la gheață să se întărească. După ce s ‘a întărit, cine dorește, garnisește forma după plac, cine nu, așează bucățile de carne, peste ele toarnă restul aspicului (rece) și se dă din nou la gheață. Înainte de a se servi, se răstoarnă forma pe farfurie. Pentru a se deslipi ușor de ea, forma se învelește în șervet udat cu apă fierbinte dar stors bine. Servim cu sos rece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?