Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Judecător nemulțumit de ancheta unui polițist în dosarul morții motociclistului Marius Iliescu


Dosarul morții motociclistului Marius Iliescu a avut, ieri, un nou termen la Judecătoria Focșani. Judecătorul cauzei a sesizat faptul că la efectuarea urmăririi penale polițistul care a avut dosarul în lucru, de la Serviciul Rutier, a omis cu sau fără intenție anumite aspecte care sunt relevante în dosar. Printre altele, judecătorul a sesizat faptul că de la dosar lipsește un CD, dar și că în momentul vizionării imaginilor de pe camerele de supraveghere de la două benzinării nu s-a întocmit un proces verbal în acest sens.
    Astfel, judecătorul a precizat că va face o adresă la Inspectoratul de Poliție Vrancea prin care va solicita răspuns la întrebarea de ce la urmărirea penală nu s-a întocmit proces verbal de vizionare a imaginilor de pe camerele de supraveghere de la două benzinării, dar și dacă informațiile obținute în urma vizionării imaginilor sunt stocate undeva și de unde pot fi acestea luate. De asemenea, judecătorul vrea să știe de ce experții vorbesc de două CD, în timp ce la dosar se află doar unul, și acela deteriorat.
    Judecătorul s-a declarat nemulțumit și de modul în care se face cercetarea la fața locului unde, care ar trebui să fie filmată în totalitate. „Te duci cu camera video, nu mai faci poze ca pe vremea lui Pazvante. Cu ce mă ajuta fotografiile de la reconstituire? Voi trimite informare a IGPR și IPJ. Trebuie făcută ordine. Ce ne spun aceste poze despre dinamica accidentului?”, s-a întrebat judecătorul. 
    Accidentul a avut loc în 2011, iar judecata în dosar a fost începută la jumătatea anului trecut. Gabriela Z., din Focșani, este fi judecată pentru ucidere din culpă, după cum se arată în rechizitoriul procurorilor. Conform aceluiași document, la data de 4 iulie 2011, conducătoarea auto nu a acordat prioritate de trecere unei motociclete Yamaha, condusă de Marius Iliescu, care avea 22 de ani. În urma accidentului a rezultat decesul motociclistului. Audiată fiind, șoferița a spus că regretă cele întâmplate, dar că nu se consideră vinovată de moartea tânărului.
    Tragedia s-a produs pe șoseaua de centură a municipiului Focșani, în zona Sima Beyer. Marius Iliescu, care se deplasa pe o motocicletă, s-a izbit de un autoturism VW Passat, a cărui șoferiță, Gabriela Z., ar fi virat stânga fără să acorde prioritate de trecere. Impactul a fost atât de puternic încât motocicleta a ajuns pe cealaltă parte a drumului european și s-a rupt în bucăți. Åži mașina avea avarii serioase pe toată partea dreaptă.
În urma impactului violent, tânărul care se afla pe motocicletă a suferit răni grave. Martorii au susținut că în momentul în care a fost preluat de echipajul de la Ambulanță, el avea puls. A fost transportat la spital, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. La scurtă vreme, Marius Iliescu a decedat. „Pe DN 2 E85, în afara municipiului Focșani, conducătorul unui autoturism care circula pe direcția Adjud – Buzău, pe banda 2, a efectuat virajul la stânga pentru a intra într-o stație peco, fără a acorda prioritate de trecere unui motociclist care circula din sens opus, pe banda 2, și a intrat în coliziune cu acesta. În urma impactului a rezultat decesul motociclistului”, se arăta într-un comunicat de presă al IPJ Vrancea, remis presei după producerea accidentului.
    La câteva zile după accident, șoferița a stat de vorbă cu reporterii „Monitorul de Vrancea”. Ea ne-a spus că, în acele momente cumplite, a încercat să facă tot posibilul să evite tragedia. Accidentul, dar mai ales moartea tânărului de 22 de ani au marcat-o pe femeie. Anchetatorii ne-au spus că accidentul a fost soluționat atât de greu întrucât s-au făcut mai multe expertize, ale căror rezultate au venit greu. Tânărul, a cărui viață s-a sfârșit la numai 22 de ani, a fost înmormântat în Italia.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?