Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Mai multe școli solicită avizarea criteriilor specifice pentru clasa pregătitoare



Șapte unități de învățământ din județ au depus la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) cereri pentru avizarea criteriilor specifice pentru clasa pregătitoare. Este vorba de Școala Generală „Duiliu Zamfirescu”, Școala Generală „Ion Basgan”, Liceul Pedagogic „Spiru Haret”, Școala „Ștefan cel Mare”, toate din Focșani, Școala „Principele Radu” și Școala „Angela Gheorghiu” din Adjud, dar și Liceul Teoretic Odobești. Aceste condiții urmează a fi avizate de juristul ISJ Vrancea.
Până pe 27 februarie, sunt organizate în școli întâlniri pentru informarea și consilierea părinților copiilor care vor fi cuprinși, în anul școlar 2015 – 2016, în învățământul primar. Până pe 26 februarie va fi organizată în școli Ziua porților deschise, în care părinții și copiii pot vizita spațiile dedicate activităților claselor pregătitoare și pot purta discuții cu personalul unității de învățământ. Între 23 februarie și 13 martie, vor fi completate de părinți, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile-tip de înscriere. Pe 20 – 21 martie vor fi afișate listele cu candidații înmatriculați, locurile rămase libere și copiii neînscriși după prima etapă. Locurile rămase libere după prima etapă și procedura de repartizare în cea de-a doua etapă de înscriere vor fi afișate la unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului pe 23 martie. Cererile de înscriere, în această etapă, vor fi depuse la secretariatul școlii în perioada 24 martie – 3 aprilie. Listele finale cu copiii înscriși în clasa pregătitoare vor fi afișate pe 10 aprilie.
Cererile părinților care nu au reușit să își înscrie copiii în niciuna din etape sau orice altă problemă apărută în procesul de înscriere vor fi înaintate inspectoratului școlar și soluționate în perioada 14 – 17 aprilie. Copiii de 7 ani care nu au fost înscriși în învățământul primar în anul școlar 2014 – 2015 pot fi înscriși direct în clasa I.
În perioada 23 februarie – 13 martie 2015, vor fi depuse solicitările de înscriere de către părinții care solicită înscrierea copilului la școala de circumscripție, iar între 23 martie și 3 aprilie depun solicitările de înscriere părinții care solicită înscrierea în altă școală decât cea de circumscripție. Cererile de înscriere la școala de circumscripție se soluționează în perioada 16 – 20 martie, iar la altă unitate în intervalul 7 – 9 aprilie. Pe 10 aprilie vor fi afișate la fiecare școală listele finale ale copiilor înscriși în clasa I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?