Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Benzina s-a scumpit din nou şi în Focşani


Prețul benzinei, la stațiile de alimentare din Focșani, a crescut din nou. După aproximativ o lună, timp în care șoferii au plătit și 4,71 lei pe un litru de benzină, combustibilul s-a scumpit din nou, depășind pragul de 5 lei. În prezent, litrul de benzină se vinde cu 5,04 până la 5,09 lei.
Potrivit Digi24, specialiștii spun că scumpirea petrolului nu explică în totalitate prețurile de la pompă. Iar asta pentru că în prețurile finale apar atât profiturile companiilor petroliere, cât și taxele mari puse de stat. De la 115 dolari în iunie 2014, barilul de țiței a ajuns să coste acum aproximativ 60 de dolari pe piețele internaționale. Åži, deși barilul de petrol a fost cotat chiar și la 45 de dolari la jumătatea lunii ianuarie, prețul benzinei nu a scăzut prea mult.
Jumătate din prețul pe care îl vedem la pompă este reprezentat de taxe și accize, potrivit Digi24. Pentru anul acesta, autoritățile au decis menținerea nivelului accizei de anul trecut, când a fost calculată la un curs artificial de 4,74 de lei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?