Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Ponta s-a întâlnit cu reprezentanţi ai unor companii americane


Premierul Ponta, prezent în SUA, s-a întâlnit, la Washington, cu reprezentanți ai unor companii americane, aflate în proces de evaluare a viitoarelor investiții în Europa Centrală și de Sud-Est, interesate să cunoască evoluțiile economice recente din România și stadiul relațiilor bilaterale oficial. La întâlnire, organizată de AMRO (American-Romania Business Council), au participat reprezentanți ai companiilor ADM, Allied TechSystems, Amgen, Boeing, Cargill, Chevron, Coca-Cola, Ellicott, ExxonMobile, General Electric, Lindsay, Mega, MetLife, MoneyGram, Pike Energy, Raytheon, Smithfield, Timken, informează Guvernul. „Companiile americane deja prezente în țara noastră i-au prezentat primului-ministru și celorlalți participanți diverse aspecte ale activității lor și au solicitat sprijinul Guvernului, acolo unde a fost cazul. La rândul lor, acele companii care se află într-un proces de evaluare a viitoarelor investiții în Europa Centrală și de Sud-Est au fost interesate să cunoască evoluțiile economice recente din țara noastră, cât și stadiul raporturilor bilaterale oficiale. Un interes aparte a fost manifestat în legătură cu recenta întâlnire dintre premierul Victor Ponta și secretarul pentru Comerț al Statelor Unite”, se arată într-un comunicat.
Reprezentanții companiilor americane, membri AMRO, vor participa, în luna mai a acestui an, la misiunea economică pe care o va realiza Departamentul Comerțului al SUA în România. O misiune economică organizată de către Departamentul Comerțului din Statele Unite ale Americii va veni în România în luna mai, unul dintre principalele domenii de interes fiind cel al tehnologiei informatice și securității cibernetice. Vizita a fost convenită în discuția avută, miercuri, de premierul Victor Ponta, aflat în SUA, cu secretarul american al Comerțului, Penny Pritzker.
Premierul Victor Ponta se află în vizită în Statele Unite ale Americii până duminică, el anunțând că se va întâlni, la Washington, cu secretarul de stat al Comerțului și cu reprezentanți ai mediului de afaceri american. Săptămâna trecută, înaintea ședinței de guvern, premierul Ponta s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu însărcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?