Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Expoziție de pictură la Galeriile de Artă


Consiliul Județean Vrancea și Centrul Cultural Vrancea organizează astăzi, începând cu ora 15.30, la Galeriile de Artă din Focșani, vernisajul expoziției de pictură a artistului plastic Leonard Slavu. Expoziția este dedicată artistului, la aniversarea a 90 de ani de viață și a peste 50 de ani de creație artistică. Potrivit unui comunicat de presă, expoziția va fi prezentată de artistul plastic Liviu Nedelcu, director al Centrului Cultural Vrancea.
Leonard Slavu s-a născut în comuna Făurei – Putna, este absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din anul 1953, avându-i ca profesori pe N. Dărăscu și Camil Ressu. Debutează la expoziția de stat în anul 1953 și participă de atunci la expozițiile anuale de stat, regionale, bienale, colective și de grup, precum și la expozițiile cadrelor didactice. Expoziții personale a avut la Turnu Măgurele în 1960, Rm.Vâlcea în 1963, Pitești în 1964, București în 1970, Rm. Sărat în 1974, Eforie Nord și București în 1980, Sala Brâncuși în 2006, București în 2010.
Lucrările semnate de artist se află în mai multe muzee din țară: Turnu Măgurele, Rm Vâlcea, Pitești, Bârlad, Caraș-Severin, București, dar și în diferite școli și instituții din București. De asemenea, a participat și la expoziții peste hotare: în 1973 în Japonia, 1982 în Grecia.
A efectuat călătorii de documentare în R.P. Bulgaria, U.R.S.S., Polonia, R.D. Germania, Cehoslovacia, Grecia, Florența-Italia. Artistul a primit mai multe premii și mențiuni. „Vă așteptăm să-l celebrăm pe unul dintre cei mai longevivi artiști plastici vrânceni”, transmit reprezentanții Centrului Cultural Vrancea, prin intermediul unui comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?