Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Ingredientul care conferă alimentelor ‘al cincilea gust’ determină și o stare de sănătate mai bună


Perceperea celui de-‘al cincilea gust’, umami, dă alimentelor o savoare inegalabilă și determină un comportament alimentar mai bun, relevă un studiu japonez publicat recent în revista ‘Flavour’. Primele patru gusturi sunt dulce, sărat, amar și acru. Umami, care înseamnă ‘delicios’ în japoneză, este gustul descoperit de chimistul Kikunae Ikedae în 1908, când se ocupa de compoziția felului de mâncare numit ‘dashi’, bază de supă extrem de utilizată în bucătăria niponă.
‘Dashi’ cuprinde alge (kombu), ciuperci deshidratate și scrumbie uscată. Gustul specific ar fi dat de glutamatul de kombu, ingredientul activ al acestei alge deosebite, relatează lequotidiendumedecin.fr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?