Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

5 trucuri simple care te ajută să faci cei mai buni cartofi prăjiţi


1. Taie-i diferit
Fie că îi tai foarte subțiri astfel încât să fie crocanți, fie îi tai „wedges”, astfel încât să fie mai cremoși, poți alterna rețetele.

2. Folosește alt tip de ulei
Bucătarii preferă să prăjească legumele și cartofii în ulei de canola. Îl poți încerca și tu, doar ca să le dai o altă aromă. Atenție însă: nu folosi ulei de măsline sau unt – acestea au un punct de fierbere mult mai mic, ceea ce le face periculoase pentru sănătate.

3. Nu uita de sare
Celebrii french fries nu se pot consuma fără sare. Iar la acest capitol, ai o mulțime de variante: de la sare Kosher (grunjoasă) la sare amestecată cu ierburi aromatice sau sare de mare, alternează felul în care dai gust cartofilor.

4. Folosește sosuri delicioase
Cartofii prăjiți pot fi de zece ori mai gustoși dacă îi savurezi alături de un sos aromat. De la maioneza la ketchup, de la tzatziki la aioli, ai o mulțime de variante care mai de care mai tentantă.

5. Scapă de uleiul în plus
Scurge cartofii imediat după ce-i prăjești, așezându-i pe un șervet de hârtie dublu și ștergându-i astfel încât să se absoarbă tot uleiul de pe suprafața lor. În urma prăjirii și scoaterii din friteuză, cartofii nu sunt deloc grași: uleiul nu poate pătrunde în ei deoarece este împiedicat de evaporarea apei din cartof în timpul prăjirii (acești vapori sunt cei care produc fierberea). De îndată ce cartofii încep să se răcească, vaporii încă prezenți în cartoful prăjit se condensează și se transformă în apă.

Citeste pe Foodstory: http://www.foodstory.ro/trenduri-stiri/5-trucuri-simple-care-te-ajuta-sa-faci-cei-mai-buni-cartofi-prajiti#ixzz3RGNUFCBV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?