Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652
Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652

Gruparea Stat Islamic a ars de vii alţi trei ostatici


Militanții grupării Stat Islamic au ars de vii cel puțin trei irakieni, pe care îi acuzau că au informat forțele de securitate despre mișcările jihadiștilor, relatează Radio Free Europe/Radio Liberty. Potrivit unor oficiali și mai multor martori, militanții SI au ars de vii trei irakieni în provincia Anbar, situată în vestul Irakului. Victimele, originare dintr-o zonă situată în apropierea orașului Hit, la 200 de kilometri vest de Bagdad, erau suspectate că informează forțele de securitate irakiene despre mișcările militanților.
Organizația jihadistă i-a acuzat de asemenea pe cei trei irakieni că încurajau oamenii să se alăture forțelor tribale care luptă împotriva grupării Stat Islamic. Oficiali din Anbar au precizat într-un comunicat că una dintre victime era un fost ofițer de poliție.
Locuitorii din zonă ar fi fost obligați să vină și să privească în timp ce victimele erau mistuite de flăcări. Aceste execuții, care au loc la scurt timp după ce SI a difuzat o înregistrare video în care pilotul iordanian Maaz al-Kassasbeh era ars de viu, sunt primele cazuri cunoscute de civili incendiați pentru că s-au opus grupării jihadiste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?