Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Reţete vechi de 100 de ani Bou de modă


Ia 2.400 grame de carne macră, spal-o bine și bate-o puțin cu maiul; apoi ia slănină și taie-o de un cuțit de groasă, vre-o câteva felioare de șuncă crudă și puțin pătrunjel verde, o ceapă, câteva ciuperci, o bucată de țelină, o bucată de gulie (caralambă), o bucată de păstârnac și puțin usturoiu.
Taie mărunțel toate acestea cu puțină sare și piper, amestecă-le bine la un loc, tăvălește bucățelele cele de slănină și de șuncă în tocătura de mai sus, și apoi acoperă carnea, pune în tingire felii de slănină, ceapă și morcovi, învelește carnea pe deasupra, acopere-o bine și las-o să se prăjească; apoi pune două linguri mari de zeamă și pune-o la foc să fearbă.
Scoate după aceea carnea pe farfurie, strecoară salcia și lasă la o parte să se recească; curăț-o de grăsime, strecoar-o printr’o sită și pune-o într’un vas curat la o parte. Apoi, când vrei s’o dai la masă, pune carnea pe farfurie, taie-o felii, toarnă sosul deasupra și servește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?