Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

ULTIMA ORĂ! Peste O SUTĂ DE PERCHEZIȚII într-un dosar cu un prejudiciu de 30 MILIOANE euro


  Poliția Română efectuează 146 de percheziții la persoane bănuite că ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de 30.000.000 de euro prin evaziune fiscală și spălare de bani. Printre județele vizate se numără și Vrancea, unde ar fi cele mai multe dintre percheziții.
    „La data de 1 februarie a.c., polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, efectuează 146 de percheziții domiciliare la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani în diverse domenii de activitate (IT, construcții). La acțiune participă peste 300 de polițiști din cadrul unităților centrale și teritoriale ale Inspectoratului General al Poliției Române și luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale. Perchezițiile se desfășoară pe raza municipiului București și a județelor Arad, Argeș, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Olt, Sibiu, Teleorman, Vâlcea, și Vrancea. Polițiștii vor pune în executare 90 de mandate de aducere, iar în urma audierilor urmează a fi dispuse măsuri legale”, se arată într-o informare a Poliției Române.
    Din cercetări a reieșit că, în perioada 2011-2014, reprezentanții a peste 200 de societăți comerciale ar fi creat circuite fictive pentru eludarea taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat. De asemenea, prin intermediul societăților implicate ar fi fost fost transferate aproximativ 100 de milioane de euro către persoanele în cauză, iar banii astfel obținuți ar fi fost reintroduși în circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare în baza unor documente fictive.
    Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost stabilit cu sprijinul specialiștilor Direcției Generale Antifraudă Fiscală și este de aproximativ 30.000.000 de euro. Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?