Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VEZI ce străzi va repara Primăria Focşani în 2015. Vor fi alocaţi 9,5 milioane lei


Primăria Focșani vrea să cheltuiască peste 9,5 milioane lei pentru trei proiecte de reabilitare a străzilor din municipiu. Este o schimbare de viziune la nivelul conducerii primăriei municipiului față de anii anteriori, prin alocarea unor sume mari din bugetul local pentru investiții în infrastructura rutieră a Focșaniului. Proiectele de investiții vor fi discutate în ședința de joi a Consiliului Local municipal și ar trebuie să fie gata până la finalul acestui an.
    Este vorba despre lucrări de reabilitare a străzilor Unirea Principatelor, Popa Åžapcă, George Coșbuc, Ghinea Dorinel, Gh. Magheru, Dornișoarei, Teiului, Fundătura Dornișoarei. De asemenea, este propusă reabilitarea străzii Cotești, tronsonul cuprins între Bd. Unirii și intersecția străzilor Vâlcele și strada Gh. Asachi. Rapoartele atașate proiectelor de hotărâri precizează că străzile sunt degradate în proporții cuprinse între 75 și 90%, cu fisuri, faianțări, crăpături transversale și longitudinale, ceea ce arată că nu mai pot fi utilizate în condiții de confort și siguranță a circulației. Pe strada Cotești, în aceeași stare de degradare sunt trotuarele, intrările la blocuri și zona de case, iar zona verde adiacentă străzii este aridă și improprie. Acolo unde sunt, bordurile sunt sparte și îngropate.
    Viceprimarul Gabriel Necula a arătat că bugetul local al municipiului va fi direcționat către îmbunătățirea infrastructurii rutiere a Focșaniului. Lucrările de reabilitare propuse se referă la înlocuirea completă a bordurilor, decaparea integrală a trotuarelor și reconfigurarea acestora cu îmbrăcăminte din paviment, crearea de locuri de parcare, refacere infrastructură carosabil, reconfigurare spații verzi, montare camere supraveghere trafic. Pe strada Cotești, primăria a estimat că valoare investiției va fi de circa 2,6 milioane lei. Potrivit proiectului de hotărâre, suprafața carosabilului care ar urma să fie reabilitată depășește zece mii metri pătrație iar lungimea trotuarelor este de peste o mie de metri liniari. Pe strada Unirea Principatelor, valoarea investiției a fost estimată la aproape 2,5 milioane lei. Åži la acest proiect este vorba de peste peste zece mii metri pătrați de carosabil și aproape o mie de metri liniari de trotuar.
    Investiții sunt propuse și pentru străzile Popa Åžapcă, George Coșbuc, Ghinea Dorinel, Gh. Magheru, Dornișoarei, Teiului, Fundătura Dornișoarei. În acest caz, investițiile au fost împărțite în trei loturi. Primul lot este compus din lucrări la străzile Popa Åžapcă, George Coșbuc și Teiului. Valoarea investiției a fost estimată la peste 1,67 milioane lei, fiind vorba de peste șapte mii metri pătrați de carosabil și peste șase sute metri liniari de trotuar.
    Al doilea lot cuprinde strada Dornișoarei și Fundătura Dornișoarei. Valoarea investiției este estimată la peste un milion de lei, cu peste cinci mii metri pătrați de carosabil și peste patru sute metri liniari de trotuar.
    Lotul al treilea este compus din străzile Ghinea Dorinel și Gh. Magheru. Valoarea investiției este estimată la peste 1,79 milioane lei, cu peste șapte mii metri pătrați de carosabil și peste șase sute metri liniari de trotuar.

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?