Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

MTS a demarat procedura de recunoaştere a minifotbalului


Vești foarte bune pentru iubitorii și susținătorii minifotbalului! După ani de zile de așteptare, timp în care Federația de Minifotbal din România a făcut toate demersurile necesare, Ministerul Tineretului și Sportului a hotarât să demareze procedura de recunoaștere a minifotbalului ca ramură sportivă practicată în România. În data de 24 ianuarie 2015, o comisie condusă de Sergiu Nechita s-a deplasat oficial pentru vizionarea unor jocuri de minifotbal din cadrul CUPEI MUNTENIEI BSP Arena.
Competiția se desfășoară sub egida FMR la baza sportivă ,,BSP Arena” din București, în fiecare weekend din perioada 17 ianuarie – 21 februarie. În urma constatărilor, comisia va trage primele concluzii, iar în luniile următoare membrii ei se vor deplasa la o altă competiție pentru o a doua vizionare. Este un moment foarte important in istoria minifotbalului din România și sperăm ca în urma vizionarilor desfășurării unor competiții de minifotbal, Raportul Comisiei de recunoaștere să certifice existența și dezvoltarea acestui sport si care, implicit, sa fie recunoscut ca disciplină sportivă.
„După desfășurarea a opt ediții ale Campionatului Național, cinci ale Cupei României, trei ale Supercupei României, timp în care s-au câștigat și cinci titluri europene consecutiv de către echipa națională a României (2010-Slovacia, 2011-România, 2012-Moldova, 2013-Grecia și 2014-Muntenegru), iată că a sosit și acel moment mult așteptat de către iubitorii și susținătorii minifotbalului, cel în care, MTS a hotărat să acorde atenția cuvenită acestui sport și să demareze procedura de recunoaștere. Sperăm ca, într-un timp foarte scurt, minifotbalul să devină cea mai tânără disciplină sportivă recunoscută din România” a declarat Ioan Onicaș – președintele FMR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?