Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

CSM Focşani 2007 a pierdut meciul cu Ştiinţa Miroslava Iaşi


Întâlnirea din etapa a doua a returului Diviziei A2 la volei feminin, din Sala Polivalentă, de sâmbătă, dintre CSM Focșani 2007 și Åžtiința Miroslava Iași, a fost, așa cum era de așteptat, foarte disputată, și încheiată în cinci seturi, cu victoria echipei din Iași, 2-3 (21-25, 25-23, 25-13, 15-25, 13-15). Voleibalistele pregătite de profesorul Marian Rădulescu au început surprinzător de greu meciul și s-au văzut conduse repede, în primul set, cu 20-12. Au avut o revenire spectaculoasă până la 21-24, însă nu au mai avut suflu pentru a face punctele câștigătoare.
În setul următor, au condus aproape de la un capăt la celălalt, au luat un avans ce părea liniștitor, la 21-17, dar scăderea tempo-ului le-a făcut să fie egalate, la 22. Forcingul lor de final a adus egalitatea la seturi: 1-1! În sfertul al treilea, pe teren a fost, practic, doar echipa gazdă care s-a impus cu 25-13. Rolurile echipelor s-au inversat în setul al patrulea, când ieșencele au câștigat cu un sec 25-15 iar susținătorii gazdelor sperau în deznodământul de la Pitești unde focșănenecele câștigaseră tot după un set anterior foarte slab. Istoria nu s-a repetat, pentru că, după 6-2 pentru ele, voleibalistele de la CSM Focșani 2007 au câteva momente de deconcentrare suficiente pentru ca valoroasele lor adversare să preia conducerea cu 7-6! A fost perioada în care s-a jucat soarta meciului! Cele două formații au mers, în continuare, cap la cap până la 12-12, a fost apoi 12-14 și 13-14, dar setul și jocul s-au oprit la 13-15 în set și 2-3 în meci!
La finalul partidei, profesorul Marian Rădulescu s-a declarat mulțumit pentru cele două seturi foarte bune reușite de echipa sa și de punctul obținut în fața unei formații puternice! A precizat, însă, că lipsa de la antrenamente, săptămâna trecută, a ridicătoarei Shtarbanova, plecată la examene, în Bulgaria, și revenită cu puțin timp înaintea meciului, a influențat coerența jocului elevelor sale, care ar fi putut totuși, să câștige sâmbătă.
Din păcate, ca și în partida din urmă cu exact un an, cu Åžtiința Miroslava Iași, când s-a accidentat grav Zlatina Shtarbanova, și acum CSM Focșani a avut o sportivă accidentată. Andreea Buzilă a făcut entorsă la piciorul drept și va fi nevoită să facă o pauză de pregătiri și competițională până la vindecare. CSM Focșani 2007: Buzilă, Cimpoeșu, Mogozsan, Cîrlan, Coman, Tașkiran, Mocanu, Kirilova, Boantă, Shtarbanova, Zwiru, Monica Stoica. „A fost un meci echilibrat, în care oaspetele au gestionat mai bine finalul partidei și au învins. În seria noastră sunt 4 echipe de valori apropiate, oricare dintre ele poate merge la turneul final de promovare în prima ligă”, a spus după meci antrenorul echipei din Focșani, Marian Rădulescu.
Într-un alt joc al rundei CSU Galați-SCM Pitești 0-3. Sâmbătă, echipa focșăneană va evolua pe terenul echipei Rapid București.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?