www.traditiiculinareromanesti.ro
Ingrediente:
3-4 cartofi
500 g. carne de porc
2 morcovi
2 ardei grași
100 g. ciuperci
2 cepe mari
sare și piper dupa gust
untură Ferma noastră
mălai Gold Maya
Mod de preparare:
Carnea se taie cubulețe, se condimentează cu sare și piper, apoi se rumenește în 3-4 linguri de untură Ferma noastră. Se taie legumele folosind robotul de bucătărie Heinner: morcovii se taie cubulețe, iar ardeii în felii (Julienne); ceapa se toacă mărunt, ciupercile se curăță, se spală și se taie felii. Se adaugă legumele peste carne și se țin la foc mediu timp de 5-7 minute, până se înmoaie puțin. Apoi se acoperă cu apă și se lasă pe foc până sunt aproape fierte legumele. Se adaugă cartofii tăiați cubulețe și se acoperă cu capac. Se fierbe totul până se înmoaie cartofii și sosul scade. Se condimentează după gust. Se servește cu pătrunjel verde tocat și mămăliguță din mălai Gold Maya.