Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Pompierii au stins incendii și au transportat bolnavi la spitale, înainte și după Anul Nou


Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea au intervenit pentu stingerea a opt incendii și pentru acordarea primului ajutor calificat în 56 cazuri, în ultimele zile din 2014 și primele din acest an.
    Pe 30 decembrie 2014, în jurul orei 22.40, un echipaj cu o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Punctului de Lucru Soveja de la Stația de Pompieri Panciu a intervenit, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Soveja, la stingerea unui incendiu în satul Dragosloveni, izbucnit la proprietatea lui E. G.. Cel mai probabil din cauza unui coș, canal de fum deteriorat sau amplasat necorespunzator față de materiale combustibile, a ars peretele camerei centralei pe o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați, construit din lemn, învelit cu tablă, și s-a deteriorat burlanul de evacuare a fumului.
    Un eveniment produs din cauze similare s-a înregistrat și în data de 31 decembrie 2014, în jurul orei 16.20, când Detașamentul de Pompieri Focșani a fost solicitat să intervină la stingerea unui incendiu în localitatea Golești, izbucnit la proprietatea lui A. C.. Misiunea pentru stingerea flăcărilor s-a desfășurat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comună. În urma acestuia, au ars acoperișul locuinței, construit din lemn cu învelitoare din carton asfaltat, pe o suprafață de 90 metri pătrați și o bucătărie de vară construită din lemn cu învelitoare din tablă, pe 30 metri pătrați. De asemenea, au ars bunuri de uz casnic și articole de mobilier aflate în bucătărie și într-un dormitor și s-au degradat pereții și planșeele a două camere de locuit. Din cauza distanței foarte mici față de locuința învecinată, incendiul s-a extins și la mansarda acesteia, proprietatea lui I. N., unde au ars aproximativ 20 metri pătrați dintr-un perete confecționat din scândură, degradându-se stoleria de la trei geamuri și planșeele din lemn căptușite cu rigips de la trei încăperi.

   Zeci de situații medicale de urgență

În prima zi a Noului An, la dispeceratul integrat ISU-Ambulanță s-au primit trei solicitări pentru localizarea și lichidarea de incendii care se manifestau la locuințele unor cetățeni. Datorită intervenției operative a pompierilor militari, flăcările au fost stinse înainte ca acestea să poată produce pagube materiale substanțiale. „Astfel, Stația de Pompieri Adjud a intervenit în cartierul Burcioaia al municipiului Adjud, la stingerea unui incendiu care se manifesta la un perete din paiantă al locuinței, pe o suprafață de cca. 4 mp. Un echipaj cu autospecială de stins incendii din cadrul Stației de Pompieri Vidra a intervenit în comuna Vizantea Livezi, sat Piscu Radului, unde a ars tavanul din paiantă și rigips dintr-o bucătărie pe cca 2 mp. În ambele cazuri, evenimentele s-au produs din cauza coșurilor ori burlanelor de fum amplasate ori neprotejate termic față de materiale combustibile. Detașamentul de Pompieri Focșani a intervenit, în cursul aceleiași zile, în municipiul Focșani, la stingerea unui incendiu care a cuprins planșeul de lemn al unei camere de locuit pe o suprafață de aproximativ 12 mp, cel mai probabil din cauza unui mijloc de încălzire locală nesupravegheat sau supraîncălzit”, a transmis căpitan Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.
    Intervențiile au continuat și pe data de 2 ianuarie. La ora 06.40, un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Adjud a intervenit, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Păunești, la stingerea unui incendiu în satul Viișoara, izbucnit la proprietatea numitei P. A.. În urma acestuia a ars acoperișul locuinței, confectionat din cherestea și învelit cu țiglă, pe o suprafață de aproximativ 30 metri pătrați, iar în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că, cel mai probabil, un coș de fum amplasat ori neprotejat termic față de materiale combustibile a stat la baza producerii acestui eveniment.
    În jurul orei 20.30, Detașamentul de Pompieri Focșani a intervenit la stingerea unui incendiu în comuna Câmpineanca, izbucnit la proprietatea numitului C. M., unde a ars planșeul unui dormitor construit din paiantă pe o suprafață de aproximativ  4 metri pătrați și acoperișul locuinței, construit din lemn cu invelitoare din tablă, pe 5 metri pătrați. „În jurul orei 22.20, Secția de Pompieri Adjud a intervenit în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Homocea, la stingerea unui incendiu în comuna Homocea, izbucnit la proprietatea numitului Bujor Mihalache, unde a ars podul casei, confecționat din lemn și acoperit cu tablă, pe o suprafață de aproximativ 100 mp și au fost inundate cu fum 4 camere de locuit. În urma cercetărilor realizate la fața locului, în ambele situații evenimentele s-au produs din cauza unor coșuri de fum deteriorate. Din fericire, în niciuna din aceste situații nu s-au înregistrat victime. Având în vedere că ne aflăm în plin sezon rece, iar mijloacele de încălzire sunt exploatate la capacitate maximă, reamintim cetățenilor că este foarte important ca acestea să fie utilizate fără improvizații și să fie verificate periodic, pentru a îndepărta eventualele defecțiuni”, a adăugat căpitan Duță.
    În intervalul 30 decembrie 2014 – 4 ianuarie 2015, paramedicii au intervenit  pentru soluționarea a 56 situații medicale de urgență. Printre cele mai frecvente motive pentru care au fost solicitate echipajele SMURD se regăsesc diferite traumatisme (10 cazuri), afecțiuni cardiace (9 situații), intoxicații etanolice (7 solicitări), probleme abdominale în alte 4 cazuri. Paramedicii din cadrul ISU Vrancea au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat și transportul pacienților la spital, unde au fost preluați de medicii de gardă din cadrul structurilor de primire urgențe ale spitalelor din Focșani, Adjud, Panciu și Vidra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?