Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Cum se asociază berea cu diferite feluri de mâncare


Vinul roșu se potrivește cu o mâncare ce are are în centru carnea de porc sau vită. Cel alb merge foarte bine cu carnea de pui sau pește. Åžampania poate fi servită alături de un vânat cu pene și ciuperci pentru felul principal sau macarons pentru desert.
Dar dacă se optează pentru bere? Care sunt felurile de mâncare recomandate pentru această băutură. În acest caz, prima regula în legătură cu preparatele de pui, pește, salate sau paste este să nu fie „copleșite” cu bere, arată Ursus Breweries, care citează site-ul Men’s Fitness. În acest caz variantele de bere light sunt mai bune . O German lager sau Belgian Saison alături de pui sau pește este perfectă (în cazul în care se adaugă smântănă sau sosuri este nevoie alături de o bere mai plină).
Pastele sunt puțin mai versatile dar se potrivesc foarte bine cu beri similare precum cele blonde de tip ale, beri din grau germane sau beri americane de tip ale (bere cu fermentare înaltă). Ce beri se potrivesc cu diferite feluri de mâncare: (sursa: Ursus Breweries, care citează site-ul Men’s Fitness, BBC Good Food și Food Reference).
Beri: Peroni Nastro Azzurro; bere blondă belgiană de tip ale; German Hefeweizen; American Hefeweizen sau bere din grâu (care nu conține prea multă aromă de hamei); Duvel (Belgiana); Widmer Hefeweizen (US); Blue Moon (US).

ÎNAINTE DE A PUNE ÎN APLICARE SFATURILE NOASTRE, CONSULTAÅ¢I MEDICUL 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?