Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

ULTIMA ORĂ! Spitalele din județ nu mai fac externări


Din cauza ninsorilor abundente și a viscolului puternic, niciun spital din județ nu mai externează pacienți. Cu toate acestea, managerii de spitale dau asigurări că unitățile pe care le conduc dispun de alimentele și medicamentele necesare, dar și de paturi libere.
Managerul Spitalului din Panciu, Nicolai Mărăscu ne-a spus că sunt externați din spital doar pacienții care au domiciliul în Panciu și sunt preluați de un însoțitor. „Nu facem externări, doar dacă pacienții stau în Panciu și vine un însoțitor să îi ia. În rest, toți pacienții vor rămâne în spital până când se vor elibera drumurile. Avem alimente, pâinea a venit, avem și generator, în caz că se va lua curentul. Momentan nu sunt probleme”, ne-a spus managerul Mărăscu.
Externări doar în oraș se fac și la spitalul din Adjud. „Facem externări doar la pacienții din oraș, care sunt preluați de însoțitori, altfel nu. În rest, nu sunt probleme. Ne-a venit și mașina cu pâine, avem medicamente, iar medicii sunt la spital”, a dat asigurări managerul Gheorghe Bercea. 
În schimb, la spitalele din Dumbrăveni și Vidra nu se fac absolut deloc externări. „Nu facem nicio externare până nu se deschid drumurile. Avem locuri suficiente în spital. Avem și alimente, pâine și medicamente. Nicio gravidă nu a venit, deocamdată”, ne-a spus Lăcrămioara David, managerul Spitalului Vidra. „Nu facem externări, nici la Dumitrești, nici la Dumbrăveni. Avem locuri în spital, chiar și pentru dializați, dar nu ne-a venit nici unul. Alimente sunt, nu avem probleme momentan”, a dat asigurări și managerul Spitalului de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni, Costel Negoescu.
De asemenea, nici la Spitalul Județean de Urgență Focșani, pacienții nu sunt externați decât în municipiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?