Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO şi GALERIE FOTO: Consiliul Local A RESPINS proiectul clădirii de birouri de la Teatru, dar şi construcţia unui bloc


Consiliul Local Focșani a respins solicitările de construire a unei clădiri de birouri pe spațiul verde de lângă parcul de la Teatru și a unui bloc cu cinci etaje pe strada Mare a Unirii. Singurele proiecte imobiliare care au întrunit toate voturile consilierilor locali au fost cele referitoare la terenurile situate la marginea Focșaniului. Cele două proiecte de hotărâre care nu au întrunit un număr suficient de voturi pentru a fi aprobate se referă la realizarea unei clădiri de birouri cu două etaje pe un teren care a făcut parte din parcul fostei Grădini Zoologice a Focșaniului, lângă Parcul de la Teatru, și cel referitor la construirea unui bloc cu locuințe de cinci etaje și spațiu comercial la parter pe strada Mare a Unirii, la numărul 40.
    La cele două proiecte au fost și cele mai aprinse discuții, mulți dintre aleșii locali avertizând că este vorba despre proiecte care nu țin cont de interesele celorlalți locuitori ai municipiului, care locuiesc în zonele menționate. Cu această ocazie au fost făcute publice multe aspecte interesante din dosarele celor două proiecte. De exemplu, deși a obținut prin instanță terenul de lângă parc, se pare că actualul proprietar nu a avut niciodată acte pentru acest teren. După o metodă practicată după 2005, oamenii au cerut instanței să fie puși în posesie cu un teren în compensație pentru alt teren care nu putea fi retrocedat de municipalitate. Ulterior, au cerut și obținut avizele tuturor comisiilor pentru realizarea în zonă a unei clădiri de două etaje. Deși prin proiect se susține că nu va fi afectat spațiul verde, copacii, nu vor fi construite garduri, oamenii din zonă se opun realizării acestui edificiu. Iar o parte dintre consilieri au cerut fie ca acest proiect de hotărâre să fie amânat, fie să fie respins. Proiectul a căzut după ce aleșii locali UNPR au anunțat că se abțin pentru că este vorba de un parc din centrul orașului și ar trebui o amânare în discutarea proiectului de hotărâre. În aceste condiții, cum majoritatea consilierilor s-a abținut de la vot, proiectul a fost respins.

    Discuții au fost și la proiectul prin care s-a propus construirea unui bloc cu locuințe de cinci etaje și spațiu comercial la parter pe strada Mare a Unirii, la numărul 40. Deși în zonă sunt blocuri cu două etaje, proprietarul actual al terenurilor s-a folosit de o portiță din legislația de urbanism prin care se precizează că în zonă se pot construi și blocuri cu cinci etaje. Åži la acest proiect s-a invocat interesul cetățenilor care locuiesc la blocurile din zonă. Culmea, în raportul atașat proiectului de hotărâre, nu există reclamații referitor la acest proiecte, deși a fost supus dezbaterii publice. „Înseamnă că se comunică greu cu cetățenii”, a spus consilierul Liviu Oloeriu. Nici acest proiect nu a trecut deoarece nu a întrunit numărul minim de voturi, respectiv 11. Fiind vorba de un proiect de hotărâre referitor la patrimoniu, proiectul avea nevoie de voturile majorității consilierilor locali în funcție.

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?