Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Evenimente culturale dedicate tradiţiilor de iarnă, în Focşani


Centrul Cultural Vrancea vă invită la vernisajul Expoziției-Concurs Național al Meșteșugurilor Tradiționale „Pavel  Terțiu”, ediția a VIII-a, astăzi, începând cu ora 15.00, la Galeriile de Artă  din Focșani. „Gândim acest eveniment ca pe o competiție artistică ce-și propune să descopere și să promoveze valoarea și frumusețea artei populare tradiționale, tinere talente. Încercând a interpreta și a celebra trecutul într-un context al prezentului și al viitorului, conservarea și promovarea tradițiilor populare devine un obiectiv important. De asemenea, încercăm să arătăm comunității un posibil model uman de urmat, să dezvoltăm gustul și sensibilitatea estetică în rândurile comunității locale și naționale”, a precizat director prof.dr.Liviu Nedelcu.
 Conform unui comunicat de presă, la această ediție vor participa cei mai talentați elevi ai claselor de meșteșuguri tradiționale, ai școlilor populare de artă din Alba, Botoșani, Constanța și Vrancea.
Tot astăzi, începând cu ora 17.00, la sala Balada are loc Festivalul Național  de Datini și Obiceiuri de Iarnă, ediția a XIV-a. „Această manifestare tradițională este înscrisă în programul acțiunilor cultural-artistice având ca principal obiectiv cunoașterea și valorificarea patrimoniului de datini și obiceiuri păstrate în timp și practicate cu prilejul sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou. La festivalul-concurs ce va fi organizat la Focșani vor participa grupuri (cete) de colindători, plugari, sorcove, stea, jieni, capră, mascați din toate zonele etnofolclorice ale țării cu o autentică tradiție privind conservarea și transmiterea datinilor și obiceiurilor de iarnă. Vor participa ansambluri folclorice și grupuri din județele: Bacău, Maramureș, Sibiu, Suceava,Timiș, Teleorman, Mureș și Vrancea. Juriul festivalului va fi alcătuit din președinte – dr.Elise Stan, producător TV și membrii: Valentin Marin, manager Radio Antena Satelor, Ileana Vieru, redactor muzical la Societatea Română de Radiodifuziune, Violeta Ianculescu, realizator de evenimente folclorice la Societatea Română de Radiodifuziune și dr. Aurelia Cosma”, se precizează în comunicat.
 Organizatori sunt Consiliul Județean Vrancea, Centrul Cultural Vrancea în parteneriat cu Ansamblul Folcloric Å¢ara Vrancei și Muzeul Vrancei.
 LISTA participanților AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?