Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Conducerea Spitalului Județean află peste câteva zile gradul de acreditare al unităţii



Conducerea Spitalul Județean de Urgență Focșani va afla, în zilele următoare, dacă unitatea va fi sau nu acreditată. Ieri, conducerea unității medicale s-a deplasat la Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor (CoNAS) cu o serie de documente. „Am primit un preraport de la CoNAS cu o serie de neconformități găsite în urma verificărilor, pentru care am primit termen de remediere cinci zile. Am făcut neconformitățile conformități și cu toate documentele am fost astăzi (n.r.-ieri). Acum, așteptăm să se emită un proces verbal final și să ni se comunice gradul de acreditare în care am fost încadrați”, ne-a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Focșani, Constantin Mîndrilă.
În prezent, singura unitate medicală din Vrancea care a primit certificat de la CoNAS este Spitalul Orășenesc din Panciu, astfel că în „febra” acreditării sunt sau vor fi toate celelalte unități medicale cu paturi din județ, care urmează să primească vizita comisiei de acreditare.
Acreditarea este obligatorie, deoarece va sta la baza decontării serviciilor medicale de Casa de Asigurări de Sănătate. Acreditarea spitalelor a debutat în anul 2011 și se va încheia în 2015. Este făcută cu scopul de a vedea dacă spitalele pot oferi bolnavilor servicii medicale la standarde UE. Pentru asta, fiecare spital trebuie să aibă clădiri moderne, aparatură, echipamente, personal, medicamente etc. Practic, acreditarea reprezintă pentru bolnavi garanția că în respectiva unitate sanitară sunt asigurate condiții de calitate în ceea ce privește serviciile medicale oferite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?