Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Un bătrân din Nănești a fost păcălit de trei necunoscuți


Un bătrân din comuna Nănești a rămas fără o sumă însemnată de bani, respectiv 4.500 lei, după ce a făcut greșeala să primească în gospodăria sa trei necunoscuți. Aceștia i-au spus bătrânului că trebuie să-i dea o piesă, dându-i de înțeles că îl cunosc pe ginerele său. Oamenii legii îi caută acum pe cei trei necunoscuți, care se deplasau cu o mașină de culoare gri.
    Bărbații au intrat în curtea lui Alexandru O., de 78 de ani, și i-au cerut 1.000 lei pentru piesa pe care o aveau în mașină, bani pe care bătrânul i-a dat fără nicio ezitare. După ce s-au înțeles asupra prețului, păgubitul a intrat în casă pentru a lua cei 1.000 lei, fără să se asigure că nu este urmărit de cei trei pentru a vedea de unde îi ia. A ieșit apoi afară, le-a înmânat banii, iar necunoscuții urmau să-i aducă piesa de la mașină. Înainte de a face acest lucru, escrocii i-au spus bătrânului să meargă în spatele casei și să facă un suport din lemn în care să fie pusă piesa. Bătrânul a respectat într-un totul indicațiile escrocilor, iar cât el a stat în spatele casei, cei trei au intrat în locuință și i-au sustras suma de 3.500 lei. Apoi, au dispărut. 
Bătrânul nu a stat în spatele casei mai mult de 5 minute, iar când a revenit în fața locuinței era deja prea târziu. Banii îi fuseseră luați, iar escrocii dispăruseră. A sunat la poliție, iar oamenii legii fac acum cercetări pentru identificarea celor trei bărbați de etnie romă, care au plecat din casa bărbatului cu o sumă însemnată de bani. „În ziua de 11 decembrie a.c., ora 12.00, polițiștii din Nănești au fost sesizați despre faptul că O. Alexandru, de 78 ani, din localitate, a fost victima infracțiunii de inșelăciune. În urma primelor verificări efectuate s-a stabilit faptul că în jurul orelor 11.20, la locuința bătrânului s-au prezentat 3 persoane de etnie romă, pe care nu le cunoaștea, cu un autoturism de culoare gri. Aceștia i-au spus că vor să îi ofere contra sumei de 1000 de lei o piesă pe care urmau să o aducă la locuință. Persoana vătămată s-a deplasat în incinta locuinței, a luat suma de 1000 lei, a ieșit din imobil și le-a înmânat-o persoanelor de etnie romă. Sub pretextul că vor aduce piesa imediat, persoanele de etnie romă i-au solicitat persoanei vătămate să construiască un suport din lemn, pe care aceștia urmau să aseze piesa respectivă. O. Alexandru s-a deplasat în spatele casei pentru a construi suportul din lemn, iar după aproximativ 5 minute a revenit în curtea din fața casei și a constatat faptul că persoanele au plecat, ulterior constatând lipsa sumei de 3.500 lei, bani care erau în imobil, în același loc de unde anterior luase suma de 1000 de lei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt și înșelăciune”, a explicat subcomisar Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al poliției vrâncene.
    Nu este prima dată când este prezentat un astfel de caz, dar cu toate acestea, oamenii tot nu au înșeles că nu trebuie să primească în curțile ori casele lor necunoscuți și cu atât mai mult să le arate unde țin banii sau alte bunuri. Pentru a nu fi victimele unor astfel de infracțiuni, polițiștii vă sfătuiesc să nu primiți în curte cetățeni străini de comunitate, care oferă diverse bunuri spre vânzare sau se angajează să facă lucrări ori reparații! Potrivit polițiștilor, aceștia vă pot înșela sau vor doar să vadă ce bunuri pot fura din gospodăria dumneavoastră.
    Dacă din diferite motive ați primit în casă persoane necunoscute, nu le dați nicio posibilitate să afle unde păstrați banii sau alte valori și nu le lăsați fără supraveghere niciun moment. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?