Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Pricopie, despre ora de religie: Trebuie respectate legea şi Constituţia


Ministrul Educației, Remus Pricopie, spune că până când Parlamentul sau, după caz, Guvernul se va pronunța cu privire la predarea religiei în școli, vor fi respectate Constituția și legea care reglementează acest subiect, neputând fi schimbat nimic până atunci. „Legat de predarea religiei în școli, sunt mai multe lucruri care trebuie luate în calcul. În primul rând, trebuie respectate legea și Constituția și tot cadrul instituțional în care se desfășoară orele în școli. În acest moment, avem o lege, avem o decizie a CCR și avem o procedură pe care Parlamentul sau Guvernul, după caz, trebuie să le parcurgă”, a declarat, marți, ministrul Educației.
Pricopie a adăugat că până când nu se decide, la nivelul Parlamentului sau al Guvernului, cum se va proceda în planurile de învățământ și în procedurile din școli, „evident că nu se poate schimba nimic”. „CCR (Curtea Constituțională a României – n.r.) atrage atenția asupra unui element de neconstituționalitate, iar Parlamentul are obligația să îl regleze. În momentul în care Parlamentul va corecta această problemă, evident că ne vom supune legislației în vigoare”, a spus ministrul Educației.
În 12 noiembrie, Curtea Constituțională a decis că obligația de a face cerere pentru ca un elev să nu participe la ora de religie, prevăzută în Legea educației, este neconstituțională, oficiali ai Curții precizând că, urmare a hotărârii, o astfel de solicitare va trebui făcută doar de cei care vor să studieze disciplina. La o zi după decizia Curții, reprezentanții Patriarhiei spuneau despre aceasta că este „discriminatorie și umilitoare pentru ora de religie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?