Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Scandal monstru la un meci de fotbal pentru juniori


Echipa de juniori a clubului Prosport Focșani a participat, la finalul săptămânii trecute, la turneul zonal al Cupei „Gheorghe Ola”, întrecere rezervată juniorilor născuți după 1 ianuarie 2005. Competiția a fost organizată în sala „Romeo Iamandi” din Buzău și în afară de trupa condusă de Laurențiu Muscalu și Adrian Schinește au mai luat parte echipele CSÅž Slobozia, Petrolul Ploiești și formația gazdă Viitorul. 
Ceea ce trebuia să fie o bucurie a copiilor s-a transformat într-un scandal de proporții, mai exact la meciul dintre Viitorul Buzău și Petrolul 95 Ploiești. După ce Petrolul a marcat golul de 2-0, mai mulți părinți ai gazdelor au intrat în incinta de joc și au început să protesteze că golul nu a fost marcat regulamentar. Aceștia, împreună cu antrenorul celor de la Viitorul Buzău, au pus presiune pe arbitri. 
Inițial, cavalerii fluierului din București (n.r. – frații Georgescu, Robert și Cristian) au validat reușita prahovenilor, dar în urma protestelor au revenit asupra deciziei. În acel moment, mai mulți părinți ai copiilor de la Petrolul au început să protesteze, unii dintre ei au intrat pe terenul de joc, astfel că numai fotbal nu se mai putea juca. În cele din urmă, arbitrii au decis să pună capăt partidei, mai ales că siguranța copiilor era pusă în pericol. „Înaintea partidei cu Viitorul, antrenorul buzoienilor mi-a propus o sumă de bani pentru a pierde partida, pe care, bineînțeles, am refuzat-o. Nu-mi vine să cred că și la nivelul copiilor s-a ajuns într-un asemenea hal. Deja am redactat un memoriu la cele întâmplate și l-am depus la Federația Română de Fotbal, astfel că totul se va decide la Comisia de Disciplină”, a spus antrenorul Petrolului, Daniel Chiriță. 
Prosport Focșani a pierdut primul meci, 1-3 în fața echipei Viitorul Buzău, apoi a câștigat două jocuri cu scoruri simetrice, 5-1 cu Petrolul Ploiești și CSÅž Slobozia. Focșănenii așteaptă acum decizia Comisiei de Disciplină din cadrul FRF pentru a știa dacă s-au calificat la turneul final al Cupei „Gheorghe Ola”. În altă ordine de idei, Federația Română de Fotbal a stabilit ca turneul zonal al Memorialului „Ghe. Ene” (jucători născuți în/după 1 ianuarie 2006) să se dispute în Sala Sporturilor din Focșani în perioada 5-6 decembrie. 
Campioana județeană a Vrancei este echipa CSM Focșani, echipă care este antrenată de Mircea Lazăr. Programul formației CSM Focșani: pe 5 decembrie cu Viitorul Buzău (ora 11.00), cu AFC Unirea Slobozia (ora 17.00); pe 6 decembrie: cu CS Petrolul 95 Ploiești (ora 10.00).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?