Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

La Negrileşti va fi construit un nou sediu pentru primărie


Autoritățile locale din Negrilești au scos la licitație pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) contractul privind construirea sediului Primăriei Negrilești, care a ars într-un incendiu în luna februarie a anului 2012. Valoarea estimată a investiției este de 2,3 milioane de lei, plus TVA. Conform proiectului, acest contract prevede construirea unui sediu pentru primărie și a unui oficiu de stare civilă. Data limită de depunere a ofertelor este 12 decembrie a.c.
    Primarul comunei Negrilești, Ion Văsuianu, a declarat că noul sediu al primăriei va fi construit pe un teren unde s-a aflat o școală care nu mai e funcțională de mai mulți ani. „Construirea sediului primăriei era mai mult decât necesară și după mai multe demersuri făcute de președintele Marian Oprișan la guvernul condus de Victor Ponta, am reușit să obținem finanțare pentru această investiție. Noul sediu al primăriei va avea 700 de metri pătrați construiți și va fi format din demisol, parter și etaj unde vor funcționa toate serviciile administrației publice locale, inclusiv Oficiul de stare civilă”, a spus primarul Ion Văsuianu. Acesta a precizat că pe locul unde s-a aflat fosta primărie, care a fost mistuită de flăcări, se află în curs de realizare o piață agroalimentară „care este construită în proporție de 90 la sută”.
    În luna octombrie, Guvernul României a alocat bani pentru refacerea sediului Primăriei Negrilești. Banii au fost alocați în urma intervențiilor făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, la premierul Victor Ponta. Mai mult, aflat în vizită de lucru în Vrancea pentru a vedea care este stadiul lucrărilor de modernizare și reabilitare a DN 2D Focșani – Vidra – Ojdula – Tîrgu Secuiesc – Brașov, premierul Victor Ponta i-a promis primarului comunei Negrilești Ion Văsuianu că la rectificarea bugetară va aloca bani pentru reconstrucția sediului primăriei. Primarul Văsuianu i-a spus premierului că toate documentele necesare au fost prezentate guvernului de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. „Eu sunt primarul cel vitregit căruia i-a ars primăria în februarie 2012, pe o vreme năprasnică și aștept de 2,7 ani să-mi dați bani să refac primăria. Acum ne desfășurăm activitatea în sediul dispensarului medical și ne trebuie 2 milioane lei pentru această investiție. Domnul președinte Marian Oprișan ne-a anunțat că a discutat cu dumneavoastră și că ne dați banii pentru refacerea primăriei”, i-a spus primarul Ion Văsuianu premierului Victor Ponta. Åžeful Executivului s-a consultat cu vicepremierul Liviu Dragnea care a spus că există cadru legal pentru a aloca bani pentru această investiție. „Pe 22 septembrie când este rectificarea bugetară vom aloca bani și pentru reconstruirea sediului Primăriei Negrilești. Până în prezent, legea nu acorda posibilitatea de a aloca bani pentru astfel de investiții. Acum avem cadru legal și vom aloca bani pentru această investiție. Nu mai pot da înapoi”, a spus atunci premierul Victor Ponta.
    Sediul Primăriei Negrilești a ars în dimineața zilei de 10 februarie 2012, iar mașinile de pompieri nu au putut ajunge la locul intervenției pe DN 2 D, drumul fiind închis circulației ca urmare a zăpezilor abundente. Angajații și locuitorii comunei nu au putut salva niciun document, flăcările mistuind arhiva cu documente de stare civilă și cele agricole. Incendiul a fost anunțat la 112, la ora 00.20, dar pompierii de la Vidra au ajuns la intervenție după aproximativ o oră și jumătate. Autospecialele de lucru cu apă și spumă nu au putut ajunge în comuna Negrilești, în timp util din cauza drumului impracticabil. Pentru a ajunge la locul sinistrului, pompierii au apelat la un utilaj de deszăpezire, în spatele căruia au înaintat cu viteza melcului. Așa se face că cei 25 de kilometri care despart Vidra de Negrilești au fost făcuți de pompieri în aproape două ore.
Când pompierii au ajuns în centrul comunei Negrilești, era deja prea târziu. Flăcările mistuiseră aproape întreaga clădire. Nu a mai putut fi salvat nimic. Apa din autospecialele pompierilor s-a consumat destul de repede, iar cea care nu s-a consumat a înghețat. Pompierii nu au avut de unde să-și reîncarce mașinile și au plecat la Râul Putna, cu un buldoexcavator, pentru a încerca să realimenteze mașinile cu apă, dar acest lucru nu a fost posibil deoarece utilajul primăriei a rămas înzăpezit. Prin urmare, pompierii au plecat cu autospecialele să ia apă din Vidra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?