Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Conduita profesională valorează cinci puncte



Începând din acest an școlar, în evaluarea cadrelor didactice a fost introdus un nou criteriu, respectiv conduita profesională, care valorează nici mai mult, nici mai puțin decât cinci puncte. Aceste puncte sunt acordate în funcție de modul în care cadrele didactice se îmbracă la școală, respectul pe care îl arată colegilor de cancelarie, părinților și elevilor, limbajul folosit atât la ore, cât și în cancelarie.
Potrivit regulamentului, fiecare unitate de învățământ poate avea în vedere mai multe aspecte la acest criteriu, fără ca punctajul aferent să depășească cele cinci puncte. „Modificarea fișei de evaluare a personalului didactic a adus în vară noi criterii de evaluare la domeniul conduită profesională, printre care și manifestarea atitudinii morale și civice – limbaj, ținută, respect, comportament. Punctul meu de vedere personal este că fiecare cadru didactic încearcă din sărăcia lui să vină frumos îmbrăcat în fața elevilor. Problema e de altă natură și, anume, cea financiară a cadrului didactic. Dacă ceri să fie îmbrăcat adecvat, atunci oferă salarii adecvate sau dacă nu, să ni se ofere și nouă bani pentru ținută decentă, așa cum primesc angajații din poliție și armată!”, a spus Constantin Ionescu, vicepreședintele Sindicatului Liber din Învățământ Vrancea.
În evaluarea finală a profesorilor, cel mai mult contează realizarea activităților didactice, pentru care profesorul poate primi până la 25 de puncte. Astfel, un profesor poate primi 20 de puncte dacă, în urma evaluărilor, rezultatele obținute sunt foarte bune. Punctajul se completează cu formarea profesională, activitățile extrașcolare, implicarea în proiecte pentru creșterea prestigiului școlii și diverse alte activități care completează activitatea didactică. La finalul anului școlar, toți doresc să obțină un punctaj cuprins între 85 și 100 de puncte. Calificativul este important pentru participarea la examenele în vederea obținerii gradelor didactice, pentru obținerea gradațiilor de merit și a altor categorii de premii, dar și pentru ocuparea funcțiilor de conducere.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?