Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Absolvenții de medicină trec prin „febra” Rezidențiatului


14 vrânceni absolvenți de medicină, respectiv cinci medici generaliști și nouă dentiști, vor susține Rezidențiatul, duminică, la Centrul Universitar din Iași. Numărul candidaților este foarte mic în situația în care numărul posturilor de medici aprobate în spitalele  vrâncene pentru această sesiune este de 52. Mai exact, pentru Spitalul Județean au fost aprobate 37 de posturi de medici, după cum urmează: cinci posturi de medic în specialitatea Medicină Internă, patru posturi de medic în specialitatea Anestezie-Terapie Intensivă, câte trei posturi în specialitățile Psihiatrie și Obstetrică Ginecologie, câte două posturi în specialitățile Boli Infecțioase, Dermato-Venerologie, Medicină de Urgență, Ortopedie și Traumatologie, Neurologie, Pediatrie și câte un post în specialitățile Chirurgie Generală, Chirurgie Plastică, Diabet, Gastroenterologie, Hematologie, Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, Neuropsihiatrie Infantilă, Radiologie, Reumatologie și Pneumologie.
Pentru Spitalul Municipal Adjud au fost aprobate 15 posturi pentru medici rezidenți, după cum urmează: trei posturi de medic în specialitatea Medicină de Urgență și Medicină Internă și câte un post în specialitățile Diabet, Epidemiologie, Neonatologie, Oftalmologie, ORL, Pediatrie, Psihiatrie, Radiologie și un post în specialitatea Recuperare Medicală.
Concursul se va desfășura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Ocuparea locurilor/ posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/ posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.
Cele 200 de întrebări de concurs sunt de două tipuri, astfel: 25% din total sunt întrebări tip complement simplu, cu un singur răspuns corect posibil din 5, se notează fiecare întrebare cu răspuns corect cu 4 puncte; restul de 75% sunt întrebări tip complement multiplu, cu 2 – 4 răspunsuri corecte. Departajarea candidaților care au obținut punctajul maxim posibil se face prin susținerea unei probe suplimentare de departajare.
La nivel național, un număr de 5.659 de candidați s-au înscris pentru a ocupa unul dintre cele 3.909 locuri și posturi scoase la concurs de către Ministerul Sănătății. Din totalul locurilor și posturilor scoase la concurs, 3.443 sunt pentru domeniul medicină, 317 pentru domeniul medicină dentară, iar 149 pentru farmacie. Cei mai mulți medici tineri, 4.172, s-au înscris la medicină, 1.116 la medicină dentară și 371 la farmacie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?