Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Pedepse mai mici în rejudecare pentru frații Ghemuleț


Magistrații Tribunalului Vrancea i-au condamnat la închisoare pe frații Cornel Constantin și Benone Ionuț Ghemuleț, din Odobești, într-un dosar de înșelăciune cu materiale de construcții. Instanța s-a pronunțat miercuri și, conform soluției, pedepsele le-au fost reduse în rejudecare cu cel puțin patru ani.
    Cei doi frați au fost rejudecați la Tribunalul Vrancea pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune, ca urmare a unei decizii definitive a Curții de Apel Galați, pronunțată în februarie 2014. Anul trecut, cei doi fuseseră condamnați de Tribunalul Vrancea, pe fond, la câte 10 ani de închisoare și 3 ani interzicerea drepturilor pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune. De data aceasta, pedepsele au fost reduse.
     „(…). Condamnă pe inculpatul Ghemuleț C. C. pentru săvârsirea infracțiunilor de: – înșelăciune (…) la 5 ani și 8 luni închisoare și 3 ani interzicerea drepturilor (…); – înșelăciune (…) la 6 ani închisoare și 3 ani interzicerea drepturilor (…). Constată că infracțiunile pentru care i s-au aplicat inculpatului pedepsele de mai sus sunt concurente cu infracțiunea pentru care i s-a aplicat aceluiași inculpat pedeapsa de 3 ani închisoare și 3 ani interzicerea drepturilor (…) contopește pedepsele de 5 ani și 8 luni închisoare, 6 ani închisoare și 3 ani închisoare, în pedeapsa cea mai grea, de 6 ani închisoare și 3 ani interzicerea drepturilor (….) încetează procesul penal privind infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată și refuzul nejustificat de a prezenta organelor competente documentele financiar-contabile (…) prin intervenirea prescripției speciale a răspunderii penale(…)”, se arată în soluția instanței.
    În ceea ce-l privește pe fratele său, Benone Ionuț Ghemuleț, pedeapsa este ceva mai mică, el primind 5 ani și jumătate de închisoare. „Condamnă pe inculpatul Ghemuleț B. I. pentru săvârșirea infracțiunilor de: – înșelăciune (…) la 5 ani închisoare și 3 ani interzicerea drepturilor (…); – complicitate la înșelăciune (…) la 5 ani și 6 luni închisoare și 3 ani interzicerea drepturilor (…); – declararea inexactă cu privire la sediul principal sau secundar al persoanei juridice unde are calitate de asociat sau de administrator (…) la 1 an închisoare (…) dispune anularea suspendării condiționate a executării pedepsei de 3 ani închisoare (…) Constată că infracțiunile pentru care i s-au aplicat inculpatului pedepsele în prezenta cauză sunt concurente cu infracțiunea pentru care același inculpat a fost condamnat prin sentința penală (…) a Judecătoriei Baia Mare, rămasă definitivă prin decizia penală (…) a Curții de Apel Cluj. (…) contopește pedepsele de mai sus, în pedeapsa cea mai grea, de 5 ani și 6 luni închisoare și 3 ani interzicerea drepturilor (…) încetează procesul penal privind infracțiunea de refuz nejustificat de a prezenta organelor competente documentele financiar-contabile (…) prin intervenirea prescripției speciale a răspunderii penale”, se mai arată în soluția instanței.
    Totodată, instanța a dispus ridicarea sechestrului asigurator instituit în cursul urmăririi penale asupra unui teren în suprafață de 5000 metri pătrați, aflat în extravilanul orașului Odobești, înstrăinat la data de 02.08.2006. Totodată, s-a dispus anularea actelor false și confiscarea de la inculpați a următoarelor sume: „de la inculpatul Ghemuleț Cornel Constantin -6000 lei (1/2 din debitul datorat către SC Pic Plastic SRL Galați, în prezent radiată ); -124,21 lei ( 1/2 din debitul datorat către SC Den Braven România  SRL București, în prezent radiată ); -2406 lei (1/2 din diferența de debit datorat către SC Aantony Company Internațional SRL Afumați în prezent dizolvată (…); -3938,70 lei (1/2 din debitul datorat către SC Elsor Impex 2003 SRL București, care nu se constituie parte civilă). De la inculpatul Ghemuleț Benone Ionuț – 6.000 lei ( 1/2 din debitul datorat către SC Pic Plastic SRL Galați, în prezent radiată ); -124,21 lei (1/2 din debitul datorat către SC Den Braven România SRL București, în prezent radiată ); -2406 lei ( 1/2 din diferența de debit datorat către SC Antony Company Internațional Afumați în prezent dizolvată (…); -3938,70 lei (1/2 din debitul datorat către SC Elsor Impex  2003 SRL București, care nu se constituie parte civilă)”, a mai stabilit instanța.
    Cei doi au fost obligați și la plata unor despăgubiri civile către mai multe societăți din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?