Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Arest menținut pentru inculpații din dosarul cu „pești” și prostituate


Cele 12 persoane arestate preventiv în dosarul de trafic de persoane și trafic de minori rămân în arest. Decizia aparține magistraților Curții de Apel Galați. „Respinge, ca nefondate, contestațiile formulate de inculpații Lăutaru Veta, Ciobotaru Petrică, Ciobotaru Silvica Tudorița, Stancu Gigel-Vasile, Stancu Costel, Lăutaru Romeo, Oaie Nicușor, Rînză Cristinel, Panțică Claudia, Tatu Marian și Blană Ionuț Alin împotriva încheierii din data de 10.11.2014 pronunțată de Tribunalul Vrancea în dosarul nr. 2872/91/2014. Obligă pe fiecare dintre inculpații Blană Ionuț-Alin și Panțica Claudia la plata sumei de câte 75 lei, iar pe ceilalți inculpați câte 50 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Suma de 50 lei, reprezentând plata parțială a avocatului desemnat din oficiu (Călin Daniel), va fi avansată din fondurile Ministerului Justiției către Baroul Galați. Definitivă”, se arată în soluția instanței gălățene.
    Anterior arestării, la locuințele inculpaților au fost făcute percheziții. Printre altele, au fost găsite și fete care erau trimise la produs pe raza județului Vrancea, în zona stațiilor peco de pe marginea drumului european. Potrivit unui comunicat de presă transmis de DIICOT, „la locuințele membrilor grupării au fost identificate un număr de 7 victime ale traficului de persoane, dintre care 3 minore. De asemenea, au fost găsite mai multe înscrisuri, documente de identitate ale victimelor traficului de persoane, diferite sume de bani, un pistol și mai multe arme albe”. În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate documente, o sumă de bani, aproximativ 10.000 lei, cinci mașini, dar și documente de stare civilă ale victimelor. 
Potrivit anchetatorilor, în perioada 2012-2014, suspecții au constituit un grup  infracțional organizat, specializat în  racolarea de tinere, printre care și minore, de pe raza mai multor județe, pe care le-au exploatat sexual, banii astfel obținuți fiind folosiți în interes personal de către membrii grupării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?