Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Și-au lăsat vecinul fără apă, după ce au înfundat conducta cu dopuri


O femeie din comuna Nistorești și concubinul său au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. Ea va fi judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectare a hotărârilor judecătorești și sustragere de sub sechestru, iar concubinul său va fi judecat pentru complicitate la faptele menționate anterior.
    Potrivit rechizitoriului, Ioana Ș., de 50 de ani, și concubinul său, Apostol D., de 49 de ani, au fost obligați printr-o sentință a Judecătoriei Focșani, menținută de Tribunalul Vrancea, să „elibereze cursul aducțiunii de apă către proprietatea persoanei vătămate”. De asemenea, instanța a instituit sechestru pe uzufuructul viager al femeii, respectiv un teren, pe o durată de 5 ani, în beneficiul părții vătămate, pentru recuperarea unui debit de 7.795 metri cubi de apă. Hotărârile au fost puse în executare de un executor judecătoresc, una în decembrie 2013, cealaltă în martie 2014. Procurorii arată că inculpata, împreună cu concubinul său, au înfundat din nou conductele de apă cu dopuri din lemn, apoi au dus animalele la păscut pe terenul aflat sub sechestru, au cosit și sustras fânul.
    La audieri, cei doi inculpați au recunoscut că ei au întrerupt alimentarea cu apă  și au spus că nu sunt de acord ca persoana vătămată să beneficieze de uzufructul viager. Au susținut că vor continua să cosească fânul de pe terenul aflat în sechestru, întrucât au „animale de crescut”. 
    Din actele de urmărire penală a rezultat că în anul 2008, partea vătămată a amenajat o aducțiune de apă pe proprietatea inculpatei, cu acordul acesteia, care are bazin de colectre a apelor de la trei izvoare și conductă de transport a apei până la proprietatea sa. În vara anului 2011, inculpata s-a supărat și a întrerupt alimentarea cu apă, motiv pentru care persoana vătămată s-a adresat instanței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?