Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Locuri de muncă pentru culegători de mazăre, în Danemarca


Vrâncenii care doresc să muncească anul viitor în Danemarca, la cules de mazăre, au la dispoziție 100 de locuri, puse la dispoziție de compania Greenpeas, cu sediul în Eskemosevej 8, DK-5853 din orașul Oerbaek. Oferta este valabilă până la data de 1 decembrie a.c., așa că cei care doresc să obțină un contract de muncă trebuie să se grăbească să trimită un CV model EUROPASS, în limba engleză, cu poza inclusă, pe adresa de email: work@greenpeas.dk. Instrucțiunile de aplicare se găsesc pe website-ul www.greenpeas.dk.
Preselecția persoanelor care au aplicat se face telefonic sau prin email de  angajator. Invitarea la selecție a persoanelor pre-selectate se va face în timp util de consilierul EURES din cadrul AJOFM Ialomița. Selecția va avea loc în a doua decadă a lunii decembrie, la Slobozia. Detaliile referitoare la data, locația și programul selecției vor fi trimise numai persoanelor invitate, nefiind admise alte persoane la interviu.
    Culegatorii vor lucra în Danemarca între 20 mai -10 septembrie 2015. Potrivit comunicatului de presă trimis redacției noastre, se va munci într-o comunitate internațională, cu oportunități de dezvoltare a abilităților de muncă și socializare. „Lucrătorii au ocazia de a-și dezvolta alte abilitați: pe lângă culesul mazărei, unii lucrători pot fi șoferi de autobuz/ tractor, tâmplari, zidari sau supervizori etc. Compania promovează respectul reciproc, responsabilitatea și încrederea reciprocă între lucrători”, se precizează în comunicat.       
    Persoanele care doresc să obțină un astfel de loc de muncă trebuie să îndeplinească o serie de condiții. Astfel, solicitanții trebuie să aibă vârsta minimă 18 ani, să fie capabili să presteze muncă fizică grea, indiferent de climă, motiv pentru care experiența în munca agricolă constituie un avantaj. Angajatorii doresc ca lucrătorii să fie motivați și flexibili în privinta programului, să manifeste toleranță și respect pentru colegii din echipă și să se comporte cu onestitate și responsabilitate în toate situațiile. De asemenea, muncitorii trebuie să aibă o atitudine pozitivă pentru dezvoltarea abilităților și să se integreze în cadrul echipei. 
„Plata muncii este în funcție de cantitate și în acest sens lucrătorii trebuie să fie motivați. Salariul este în jur de 0,6 euro/kg +12,5% bani de concediu. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu, conform legislației daneze. Cazarea se face în rulote cu dormitoare și în corturi aduse de lucrători. Aceștia vor avea la dispoziție bucătărie, toalete, dușuri, mașini de spălat, TV și internet. Taxa de cazare pe lucrător/pe zi este între 5-8 euro, în funcție de tipul cazării ales de lucrător, pentru acoperirea costurilor de electricitate, apă etc.”, se detaliază în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
     Transportul dus-întors România-Danemarca va trebui să fie suportat de muncitori. Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături, angajatorul va pune la dispoziția lucrătorilor un autobuz, contra cost pentru 1,5 euro/zi/persoană. Opțional, lucrătorii pot să își aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă. Programul de lucru este de 6 zile/săptămână, în medie 30-40 ore de lucru pe săptămână. Munca începe devreme dimineața și se termină în jurul prânzului.
Mai multe informatii despre munca de culegător de mazăre, cazare și transport se găsesc pe website-ul www.greenpeas.dk.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?