Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Mașini noi pentru polițiști, pompieri și jandarmi


Polițiștii, pompierii și jandarmii vor primi mașini de serviciu noi. În dotarea inspectoratelor județene de poliție, pompieri și jandarmi urmează să intre mai multe autoturisme Dacia Duster, achiziționate prin programul Rabla. 
Ieri, la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în prezența prim-ministrului Victor Ponta și a viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea, au sosit primele autoturisme Dacia Duster achiziționate prin Programul de stimulare a înnoirii parcului auto național, care au fost predate structurilor operative ale MAI. Este vorba despre primele 100 de autoturisme, din cele 450 achiziționate.
Inspectorul șef al IPJ Vrancea, comisarul șef Ionel Popescu, spune că nu știe dacă vreuna dintre cele 100 de mașini va ajunge în județul nostru. Acesta dă asigurări că, până la sfârșitul anului, va primi și IPJ Vrancea mașini noi. „Vom primi și noi cel puțin trei autoturisme marca Dacia Duster, poate chiar patru, dar nu știu dacă dintre cele primite ieri. Cert este că până la finele anului se va întâmpla acest lucru”, ne-a spus comisarul șef Ionel Popescu. De asemenea, tot trei mașini ar trebui să ajungă și la ISU Vrancea. Reprezentanții acestei instituții ne-au spus că au fost și ei trecuți pe listă, dar nu știu exact câte mașini vor primi și nici când. Și la jandarmi va ajunge cel puțin o mașină, fie din cele cumpărate prin programul Rabla, fie dintre cele achiziționate prin alte modalități.
    Viceprim-ministrul Gabriel Oprea a precizat, ieri, că primirea celor 100 de mașini este un prim pas în privința reînnoirii parcului auto al MAI, care se va mări cu 5.150 de autovehicule. „Primele 100 de autoturisme vor pleca chiar acum către structurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne. Am vrut să marcăm această acțiune pentru că ea semnifică începutul unui proiect absolut necesar pentru oamenii acestui minister, proiect pe care eu mi l-am asumat. Este o prioritate a mandatului meu, anunțată încă din primăvară, când am constatat că parcul auto al ministerului avea un deficit de 55%, iar 80% dintre autospeciale aveau o vechime de peste 10 ani. Avem aici numai o parte dintre cele 450 de autoturisme Dacia Duster care au fost achiziționate de Ministerul Afacerilor Interne prin Programul de stimulare a înnoirii parcului auto național – programul Rabla”, a spus Oprea.
    El a adăugat că achiziția s-a realizat prin licitație publică deschisă, prețul unui autoturism 4X4 fiind de 11.100 euro, fără TVA. Prin folosirea tichetelor valorice din cadrul acestui program național, MAI a realizat o economie de aproape 3 milioane de lei. Pe lângă cele 450 de autoturisme care vor intra zilele acestea în dotarea MAI, mai este în derulare o procedură de achiziție, din veniturile proprii ale ministerului, prin licitație deschisă, pentru achiziționarea altor 2.800 de autovehicule. Procedura, care are alocată suma de aproximativ 30 de milioane de euro, se va finaliza până la sfârșitul acestui an.
    „De asemenea, au fost făcute demersuri ca începând cu luna ianuarie a anului viitor, să lansăm procedurile de achiziție pentru încă aproximativ 1.900 de autoturisme pentru care este prevăzută suma de aproximativ 20 de milioane de euro. Achiziția acestor autoturisme pentru structurile operative, poliție, jandarmerie, pompieri, înseamnă creșterea operativității misiunilor, înseamnă timp redus de reacție și mai multă siguranță pentru cetățeni. Așadar, beneficiarii finali ai acestui proiect sunt românii, în serviciul cărora se află aceste structuri de forță ale statului”, a adăugat Oprea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?