Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO: Marian Oprişan: Parcul industrial va duce la crearea de locuri de muncă


Consiliul Județean Vrancea a aprobat, ieri, în ședință ordinară, preluarea în administrare de la Consiliul Local Focșani a celor aproximativ 51 de hectare de teren pe care va fi construit un parc industrial. Proiectul de hotărâre a fost inițiat de președintele Marian Oprișan deoarece, conform legii, terenul pe care va fi construit parcul industrial trebuie să fie proprietatea solicitantului. Cu toate că și acest proiect de investiții vizează dezvoltarea economică a județului Vrancea, opoziția din Consiliul Județean a votat împotriva proiectului invocând un motiv hilar și anume că suprafața vizată are destinația de pajiște și nu ar putea fi schimbată. Deși arhitectul șef al județului, Daniela Olaru le-a explicat că legea a fost modificată și permite utilizarea inclusiv a pajiștilor pentru un program de dezvoltare locală aprobat conform Strategiei de dezvoltare a județului, o parte a consilierilor PDL a refuzat să voteze proiectul.
    La rândul său, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan le-a reproșat consilierilor PDL că se opun dezvoltării județului, după ce guvernele pedeliste au nenorocit România și au tăiat salariile și pensiile românilor. „Nu mai puneți căruța înaintea cailor. Nu putem să facem niciun demers pozitiv pentru dezvoltarea acestui județ până nu avem terenul respectiv în administrare. Plângeți peste tot cei de pe dreapta eșichierului politic că nu se face nimic. Primim cele mai mari subvenții de la bugetul de stat, dar ei spun că Vrancea este pe ultimul loc în România, facem investiții și ei spun că Vrancea este pe ultimul loc în România. Numai minciuni. Veniți în ședința Consiliului Județean și vă situați contra unui parc industrial care să aibă ca finalitate crearea de locuri de muncă. Când vrem să facem locuri de muncă nu mai sunteți de acord cu locurile de muncă, invocând că vin apele sau că schimbăm destinația pajiștilor”, a afirmat președintele Marian Oprișan.
    Vă reamintim că plenul Consiliului Local Focșani a fost de acord cu inițiativa președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, de a înființa un parc industrial la limita cu localitatea Răstoaca. Proiectul a fost susținut de aleșii locali, indiferent de partid, care au arătat cât de importantă este o asemenea inițiativă pentru dezvoltarea economiei din Vrancea. Hotărârea a fost aprobată de consilierii locali focșăneni după ce, la sfârșitul lunii iulie, consilierii județeni au aprobat proiectul inițiat de președintele Marian Oprișan, referitor la înființarea unui parc industrial în apropierea municipiului Focșani.

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?